Serrapeptase Enzimi Nedir?

Serrapeptase Enzimi Nedir? Serratia peptidaz olarak da bilinen Serrapeptase, patojenik olmayan enterobakteri Serratia E15’den izole edilmiş bir proteolitik enzimdir. Doğada, ipek böceği, kozasının duvarlarını parçalamak için bağırsaklarından serrapeptase üretir. Bu enzim, aslında ölü dokuları yer. İç duvarları kaplayan plakları sindirerek kapalı ve tıkanmış arterleri temizler.

Bilimadamları, insan vücüdündaki pıhtılaşma gibi istenmeyen durumların parçalanmasında bu enzimin kullanılabileceğini belirtmektedirler. Ancak öncelikle, enzimin mide enzimlerince bozulmadan vücut tarafından emilmesinin bir yolunu bulmaları gerekiyordu. Bu yüzden serrapeptase, enterik kaplı tablet olarak alınır, bu da enzimin mide ve bağırsağı geçerek, en etkili olduğu yer olan kan dolaşımına; ulaşmasına sebep olur. Serrapeptase, 25 yıldan fazladır Avrupa ve Asya’da ilgi görmekte ve SerraZyme, Aniflazym ve Danzen gibi isimlerle patentli olarak satılmaktadır.. Uzun yıllardır bu enzim akciğer sorunları, artrit, spor yaralanmaları ve kalp hastalıklarında kullanılmıştır.

Araştırmalar

Serrapeptase eklemler gibi bölgelerde doğal yollarla, iyi dokulara dokunmadan ölü dokuları parçalayarak çalışır. Bu enzim, ölü olan ve vücuda gerekmeyen tüm fibrin, kist ve diğer maddeleri parçalar.

Serrapeptasenin ağrı kesici etkisi; bradikinin olarak adlandırılan bileşiklerin ortaya çıkmasını baskılamasına dayandırılabilir. Aksi halde bradikinin enflamasyonlu bölgede ağrı reseptörlerine bağlanacaktır. Serrapeptasenin anti-enflamatuar etkileri; yumuşak dokunun yaralanmasını takiben oluşan sıvıların azalmasına bağlı olduğu için olabilir. Bu maddenin kardiyovasküler yararları, muhtemelen arteryal plak ve kan pıhtılaşması formasyonunda rol alan proteinlerin yan ürünü olan fibrin bozulmasına bağlıdır.

Bu enzim, tüm formlardaki ölü doku, kan pıhtısı, kist ve arteryal plakları sindirir. Alman doktorlar Dr. Hans Nieper serrapeptaseyi, arter hastaları üzerinde, arter tıkanması ile ilgili olarak kullanmıştır. Ayrıca Dr. Nieper, serrapeptasenin varisli damarlardaki pıhtılaşmayı da küçültüp/azalttığını rapor etmiştir. Almanya’da, German Society of Oncology’nin başkanı olan. Dr. Niepel bir çok yolla serrapeptase kullanımını savunmuştur. Koroner kalp hastalarının üzerinde, fibröz tıkanmaları temizlemesi gibi bir çok yararlarını rapor etmiştir. Dr. Nieper hastaları üzerindeki şiddetli karotis arter daralmalarında serrapeptase kullanmıştır. Ultrason muayeneleri, daha önce dar olan kan damarlarında büyük ölçüde genişleme olduğunu göstermiştir.

Dr. Arnold Renshaw, fibrosit, ramotoid artrit ve osteoartli 700 hastasını serraptase ile tedavi etmiş ve başarılı sonuçlar elde etmiştir. İyileşme sonuçlarını 2 ay civarında gözlemlemiştir. Indian Journal of Pharmaceutical Sciences‘da 2008’de yayınlanan bir çalışma, enflamasyonlu laboratuar fareleri üzerinde, serratiopeptidase’ın anti-enflamatuar etkisinin aspirinden daha iyi olduğunu göstermiştir.

Aç karnına oral yolla kullanıldığında serrapeptase enzimi ince bağırsak tarafından absorbe edilerek kan dolaşımına girer. Burada, vücut boyunca bağışıklık sistemini aşırı uyararak enflamasyonu tetikleyen protein artıklarını parçalar. Aynı zamanda skar dokusu, kan pıhtısı, kist, mukus ve arteryal plak oluşumuna sebep olan proteinleri de yer. Serrapeptase canlı dokulara dokunmadığından, serrapeptase enzim takviyelerinin kullanımı sağlıklı doku ve hücreler için bir tehdit oluşturmaz.

Serrapeptase Takviyeleri

Enflamatuar karşıtı diğer içerikler gibi serrapeptaseyi de formülünde barındıran takviyeler farklı markalarla satılmaktadır. Diğer içerikler arasında, besin bazlı enzimler, bir diğer proteolitik enzim – Japonya’da popüler olan besin bazlı fermante besin natto’dan elde edilmiş, nattokinase sayılabilir.

Yan Etkisi Var mı?

Serrapeptase’nin kan pıhtılaşmasını yavaşlatma özelliğinden dolayı, araştırmacılar, diğer pıhtılaşma karşıtı ilaçlarla birlikte kullanılmaması konusunda uyarıda bulunmaktadır

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

“Serrapeptase Enzimi Nedir?” üzerine 3 yorum

  1. Ben bunu şişlide Gülfem Eczanesinden almıştım

Yorum yapın

css.php