İştahsızlık Tedavisi İçin Öneriler

İştahsızlık Tedavisi ve İştah Açıcı Şifalı Bitkiler Nelerdir? Bozotu (Marrubii herba) : 1 kahve kaşığı kıyılmış bozotunun üstüne bir bardak kaynar su döküldükten sonra 10 dakika boyunca demlenir ve süzülerek yemeklerden önce birer bardak içilir.

Kınakına Kabuğu:1 kahve kaşığı kıyılmış kınakına kabuğunun üzerine bir bardak kaynar su döküldükten sonra, 10 dakika demlenip süzülür. Yemeklerden yarım saat önce birer bardak içilir.

Çin Tarçını Kabuğu :1 kahve kaşığı ufalanmış Çin tarçını kabuğunun üstüne bir fincan kaynar su döküldükten sonra üstü kapalı olacak biçimde 10 dakika demlenir ve süzülür.  Yemeklerden hemen önce içilir.

Enginar Yaprağı (Cynarae folium) : Bir çay kaşığı kıyılmış kuru enginar yaprağı üzerine bir bardak sıcak su dökülür, 10 dakika demlenir süzülür. Yemeklerden evvel birer bardak içilir.

Zencefil:1 kahve kaşığı toz  zencefil rizomu üstüne bir bardak kaynar su dökülür ve 10 dakika üzeri kapalı şekilde demlenir ve süzülür. Yemeklerden önce birer bardak içilir.

Havlıcan Rizomu :  1 kahve kaşığı toz haline getirilmiş havlıcan rizomunun üzerine bir fincan kaynamış su döküldükten sonra üstü kapalı olacak şekilde 10 dakika demlenip süzülür. Günde birkaç defa yemeklerden önce yada sonra birer fincan içilir.

Civanperçemi : 2 kahve kaşığı civanperçemi otu ve çiçeğinin üstüne 250ml kaynar su döküldükten sonra, 15 dakika boyunca üzeri kapalı olacak şekilde demlenir, süzülür. ve yemeklerden yarım saat önce içilir.

Kırmızı Kantaron Otu : 1 kahve kaşığı kıyılmış kırmızı kantaron otunun üstüne  bir fincan kaynar su dökülür ve 5 dakika demlenip süzülür. Yemekten yarım saat önce birer fincan içilir.

İştahsızlık için kullanılan bitkisel çaylar yemeklerden yarım saat kadar önce alınmalı ve dildeki tad reseptörleriyle daha çok temas etmeleri için yutmadan önce 1-2 dakika ağızda bekletilmelidir.

3-4 haftalık kullanımdan sonra bitkinin iştah açıcı etkisi azalır. Bu yüzden kullanılan bitkinin değiştirilmesi gerekir.

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

Yorum yapın

css.php