Sinüzit Doğal Tedavi Yöntemleri

Sinüzit Doğal Tedavi. Nane: Nane, sinüslerin içindeki mukoza zarı rahatsızlığını azaltmak için sıklıkla kullanılan bir bitkidir. Naneyi sıcak suda kaynatarak elde edilen çayı oldukça yararlıdır.

Afrika Sardunyası Kökü (Umckaloabo)

Klinik ve deneysel çalışmalara göre bu bitki sinüzit sorununda etkili olmaktadır. Kurutulmuş kökten hazırlanan standardize solüsyon kullanılır. Büyüklerde  3×30 damla suya damlatılarak alınır.

Altınmühür Bitkisi

Akut bakteri enfeksiyonlarında kullanılan, geniş-spektrumlu bitkisel antibiyotik olan altınmühür bitkisi dünyada bilinen en etkili bitkisel antibiyotiklerden biridir.

Ekinezya

Ekinezya, solunum yolu sorunlarına yol açan virüsleri öldürmesiyle bilinen güçlü bir bitkidir. Tablet olarak piyasada bulunsa da bu bitkinin de içinde bulunduğu aileye mensup ambrosia (saman nezlesine neden olan bitki) alerjisine sahip olma riski karşışında dikkatli olunmalıdır.

Bromelain

Ananasın içeriğinde bulunan bromelain doğal yollarla iltihabı önler. Son çalışmalar, bromelainin etkili bir biçimde akut sinüzite iyi geldiğini göstermiştir. Sadece akut değil, tüm sinüzit türlerinde kullanılabileceği belirtiliyor.

Soğan

Keskin ve yakıcı kokusu yüzünden nasal (buruna ait) kanalları ve tıkanıklığı açtığından, sinüzit tedavisinde kullanılır. Bu da doğal sinüzit terapilerinden biri olarak sayılır.

Papatya Çiçeği (Matricariae flos)

Bir yemek kaşığı dolusu  kıyılmış papatya çiçeğinin üzerine bir bardak kaynar su dökülür, üstü kapalı olarak 5-10 dakika demlenip süzülür. Standardize papatya solüsyonlarından 10-20 ml ilave edilir. Günde birkaç defa buhar banyosu yapılır.

Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E komisyonu papatya çiçeğinin sinüzitte buhar banyosu şeklinde kullanımına onay vermiştir.

A vitamini

Burunda ve boğazda sağlıklı mukoza zarı oluşmasında etkilidir. Havuç, papaya, mango, domates, yumurta sarısı A vitamini bakımından zengin besinlerdir.

Zerdeçal

Zerdeçal anti-iltihapsaldır ve aynı zamanda sinüzitli hastalarda, sinüs baskısını azalttığı gözlemlenmiştir. Zerdeçal ekstre şeklinde de tüketilebilir.

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

Yorum yapın

css.php