Magnezyum Kullanımı

Birçok bedensel işlevdeki hayati önemine rağmen, magnezyum kullanımı sıklıkla göz ardı edilen bir maddedir ve pek çok kişi önerilen günlük miktarı tüketmemektedir. Yaşlılar, hamileler, atletler, alkolikler ve stres altındaki kişiler daha büyük bir magnezyum eksikliği riski ile karşı karşıyadır ve magnezyum düzeylerinin yeterli olmasını sağlamak için takviyeler kullanmayı düşünebilirler.

Magnezyum Nedir?

Vücudun kritik metabolik işlevlerinden 300 den fazlası için gerekli olan ve aşırı oranda eksikliği ölümle sonuçlanabilecek bir mineraldir.

Günlük magnezyum kullanımı için tavsiye edilen oran 300 mg ‘dır. Gebelikte magnezyum kullanımı 400-450 mg olarak tavsiye edilmektedir. Gebelikte ve emziren kadınların magnezyum gereksinimi daha fazla artmaktadır. Doz ayarlamasını hekim yapmalıdır.

En İyi Magnezyum Takviyesi Nasıl Seçilir?

· Beden Tarafından Rahatlıkla Emilebilecek Magnezyum Diyet takviyesini seçmek

Diyet takviyeleri birçok farklı magnezyum kaynakları kullanırlar ve bunlar beden tarafından emilebilirlikleri açısından büyük ölçüde farklıdır.  İnorganik oksit halinde magnezyum içeren takviyelerden kaçınınız, bunlar pahalı olmamakla birlikte daha zor emilirler.  Bunun yerine, daha iyi emilim sağlayan magnezyum sitrat içeren bir takviye seçiniz.

· Aşırı bir kalsiyum tüketimi aynı zamanda magnezyumun emilim hızını azaltabilir,  öyleyse bir kalsiyum takviyesi alıyorsanız, magnezyum alımınızın telafi edecek miktarda olduğundan emin olunuz.

· Kalsiyum magnezyum oranı: Birçok uzman 2/1 kalsiyum/magnezyum oranı önerirler.

· Başka Besleyici maddelerle etkileşimi

Magnezyum mineralinin varlığı bedendeki diğer maddelerin işlevleri için esastır- kalsiyum emilimi için gerekli bir maddedir ve kalsiyum ile birlikte kemikleri ve dişleri oluşturmak konusunda çalışır. Fosfor ve kalsiyum magnezyum minerali sayesinde daha iyi emilir. Magnezyum B1, B2 ve B6 vitaminleri için de kritiktir ve bu vitaminleri kullanan enzimleri aktive eder.

Dolayısıyla, etkin bir magnezyum takviyesi sağlığınıza olan faydalarını maksimize etmek için bu sinerji bağlantılarına hitap etmelidir.

· İmalatçınızı Tanıyınız

Nihayetinde, satın aldığınız ürünün kalitesi onu üreten imalatçının kalitesine bağlıdır. Kötü kalitede besin takviyesi üretimi yaygın bir sorun olduğundan, imalat ve kalite kontrol prosedürlerinin optimal olduğundan emin olunmasını sağlayan, farmasötik GMP uygunluğu olan bir üreticiyi seçiniz.

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

Yorum yapın

css.php