Meyve İsimleri

Meyvelerin Özellikleri ve Meyve İsimleri. KIZILCIK: Yüksek oranda flavanoid, karotinoid ve melatonin içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılır.

PAPAYA: Papaya meyvesindeki papain enzimi besinlerdeki proteinin sindirilmesinde etkili olur.

KİVİ: Kivide yer alan petkin vücudu toksinlerden temizler. Yüksek C vitamini içerir. Kötü kolesterolü düşürücü, iyi kolesterolü artırıcı etkinliktedir. Nefes açıcı özelliğiyle astım ve öksürükte kullanılır. Kan temizleyici ve kan inceltici etkisi vardır.

KARADUT: Kan yapıcı etkisi vardır. Ağız, dişeti ve boğaz iltihaplarında faydalıdır.

BEYAZ DUT: Vücudu güçlendirir. Kansızlıkta yararlıdır. Karaciğere iyi gelir. Diş eti hastalıkları, ağız, bademcik ve boğaz iltihabında kullanılır. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcıdır.

NAR: Kanın antioksidan kapasitesini artırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı direnç sağlar. Kalp sağlığı için önemlidir. Prostat ve cilt kanserine karşı nar suyu koruyucu özellik taşır.

İNCİR: Sindirimi rahatlatır. Kuru incir kan yapıcı özelliktedir.

ELMA: Kabuğunda bulunan triterpenoids kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyici niteliktedir. Kalp krizi olasılığını düşürür. Alzheimere karşı koruyucudur. Mide mukozasını güçlendirir.

KİRAZ: Kirazda yeralan antosiyanin ağrı kesici etkidedir. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Karaciğer ve safrayı temizler. Midedeki yara ve iltihapa iyi gelir.

AYVA: Kalp damar sağlığı için önemlidir.Vücudu zinde tutar.

BÖĞÜRTLEN: Ağız, diş eti ve bademcik iltihaplarında kullanılır. Ses kısıklığına karşı faydalıdır. Böğürtlen yaprağı ağız ve boğaz mukozası hastalıklarında gargara şeklinde kullanılır.

GREYFURT: C vitamini bakımından zengindir. Enfeksiyonlara karşı vücudu korur. Dişeti kanamalarına iyi gelir. Greyfurt suyu bazı ilaçlarla etkileşime girdiği için ilaçlarla birlikte alınmamalıdır.

ÇİLEK: Kan temizleyici etkisi vardır. Diş etlerini güçlendirir. Çilekte yer alan ellagic asit kanser hücrelerine karşı koruyucudur.

KAYISI: Sindirimi kolaylaştırıcı özelliği bulunur. Göz sağlığı, kemik ve dişlerin gelişimi için faydalıdır. Kansızlığı önler. Karaciğeri güçlendirir.

AHUDUDU: Kanı temizleyici ve kan yapıcı niteliktedir. İştah açıcı etkisi bulunur.

HİNDİSTAN CEVİZİ: Besleyici yönü yüksek olan hindistan cevizi sindirim sistemi sağlığı açısından önemlidir.

KAVUN: Sindirim sistemini rahatlatır. Bağırsakları yumuşatır. Kan temizleyici özelliği vardır. Sinirleri yatıştırıcı yönü bir başka kavun yararıdır.

ŞEFTALİ: Hazmı kolaylaştırıcı ve sindirim sistemini rahatlatıcı etkisi vardır.

ANANAS: Sindirimi kolaylaştırıcı ve enerji verici özelliği vardır. Ananasta bulunan bromelin enzimi protein ayrıştırıcı ve sindirimine yardımcıdır. İltihap ve ödem önleyici özelliğe sahiptir. Kas ağrılarını giderir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Araştırmalara göre ananastaki bromelain enzimi kansere karşı etkilidir.

ERİK: Mor ve kırmızı eriğin kabuğu kalp ve kanser gibi hastalıklara karşı koruyucudur.

AVOKADO: Kalp ve damar sağlığı için önemlidir. Kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcıdır.Toksinlerin vücuttan atılımını sağlar. Kansızlığı önler.

MUZ: Böbrek ve mafsal iltihabında yararlıdır. Kalp kasları için olumlu etkide bulunur.

ÜZÜM: Siyah üzüm çekirdeği ve kabuğu bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahiptir. Kötü kolesterolü azaltan ve damar sertliğine karşı faydalı olan reservatrol taze beyaz üzümün kabuklarında yüksek oranda yeralır.

PORTAKAL: Yüksek oranda C vitamini içerir. Portakalda yeralan lifler sindirim sistemini düzenler. Portakal suyunda yeralan bioflavin damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalp sağlığını koruyucu etki gösterir.

MANGO: Sindirimi kolaylaştırır ve hazımsızlığa iyi gelir.

VİŞNE: İçeriğindeki antosiyanin vişneye antioksiadan özelliği kazandırır. Kalp ve damar sağlığı için faydalıdır. Vişnedeki antosiyaninler ve bioflavonoitler iltihap giderici özelliktedir.

 

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

“Meyve İsimleri” üzerine 142 yorum

  1. SOnu y ile biten 9 harfli sebze arıyorum acil cevap verebilir misiniz

  2. yani ekşi erik , ekşi elma , elma , erik sözcükleri

  3. Pardon yanlış yazmışım e ile başlayan meyve isimlerinin başlarına ekşi sözcüğü ekleyebiliriz teşekkürü hek etmiyor muyum?

  4. aslında -e ile başlayan 3 değil hatta 4 meyve ismi var başlarına eşi ekleyiniz!
    Erik,Elma,Ekşi elma,Ekşi erik

  5. Çok güzel bir makale teşekkür ederiz.

  6. Arkadaşlar bulamayanlara elimde 43 tane meyve adı var size 12 tanesini söyliyim: portakal,mandalina,greyfurt,muz,şeftali,kayısı,üzüm,zerdali,yeni dünya,kestane,ananas,çilek,

Yorum yapın

css.php