Adet Ağrısı İçin Ne Yapmalı?

Ağrılı Adet Görme, Adet Ağrısı ve Adet Ağrısına Ne İyi Gelir? Adet sırasında karın boşluğunun alt kısmında ağrı görülebilir. Bu ağrı adetten önce de başlayabilir. Ağrı ile birlikte baş ağrısı, bulantı, kusma ve sırt ağrısı görülebilir.

Karın boşluğunda nedeni bilinmeyen ağrılar hekim tarafından incelenmelidir.

Sadece bitkilerle ağrılı adet tedavi edilebilmektedir.

Adet Ağrısı Nasıl Geçer?

Adet başlangıcından 1-2 gün önce dahilen ve oturma banyosu olarak bitkiler kullanılmaya başlanır ve adet süresince devam edilir. Tedaviye destek olarak sıcak banyo yapılmalı veya karnın alt bölgesine sıcaklık uygulanmalıdır. Frenk kimyonu esansı ( Eterik yağ) ve rezene esansı yarı yarıya karıştırılarak, karnın alt bölgesine ve sırtta tam karşılığına 7-8 damla damlatıp ovulabilir ( Bitki yağı adı altında üreticisi ve üretim izni olmayan kimyasal-sentetik yolla üretilmiş ürünler kesinlikle alınmamalıdır, kanser yapabilir). Hafif vücut hareketleri yapılmalı, meyve, sebze ve tahıl ağırlıklı yemek yenmelidir.

Çörekotu hormon dengelerini sağlayarak, vücut salgılarını artırarak ve dolaşımı düzenleyerek önemli bir destek sağlar. 8-10 ay süreyle günde toplam 15 gr çörekotu 2 defada aç karnına yenmelidir. Çörek otu yenmeden hemen önce öğütülür veya iyice dövülür, az suyla yenir. Öğütülmüş olarak satılan çörekotu kesinlikle alınmamalıdır, Zaralı olur.

Kazotu ( Potentillae anserinae herba): İnce kıyılmış 1 çay kaşığı otu fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 2-3 defa içilebilir. Rahim kasılmalarını artırarak etkili olur.

Oturma banyoları;

Civanperçemi otu, çiçeği ( Millefolii herba/-flos): İnce kıyılmış 100 gr otu ve 50 gr çiçeği üzerine 1-2 litre kaynar su ilave edilir, ağzı kapalı olarak 20 dakika bekletilir, süzülür. Sulu kısım dayanılabilecek sıcaklıkta 18-19 litre suya ilave edilir. Bu suyla 10-20 dakika oturma banyosu yapılır. Papatya çiçeği ile birlikte uygulanabilir.

Papatya çiçeği ( Matricariae flos): 1 yemek kaşığı çiçek üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletilip süzülür. Sulu kısım  dayanılabilecek sıcaklıkta 20 litre suya ilave edilir, bu suyla 10-20 dakika oturma banyosu yapılır. Günde 3 defa tekrarlanır.

Kaynak: Dr. Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Gonca Yayınevi, İstanbul 2009, ISBN: 978-9944-790-31-4, (0212)5285076-5286005.

 

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

Yorum yapın

css.php