Gastrite Ne İyi Gelir?

Gastrite Ne İyi Gelir ve Gastrite İyi Gelen Bitkiler. Yeni başlayan ( Akut) ve uzun süre devam eden ( Kronik) olmak üzere gastrit iki şekilde görülebilir. Yeni başlayan gastritin nedenleri içki, sigara, ilaç (Aspirin), iltihaplanma ( Helicobackter pylori, herpesviren vb.), üzüntü-sıkıntı, safra salgısının mideye akması, asit ve baz etkisi olabilir.

Mide içi cidarının tahriş olma derecesine bağlı olarak hafif veya şiddetli kanama görülebilir. Şikayetler arasında ağrı, bulantı, kusma ( Kan görülebilir), şişkinlik, gaz ve midede ekşime olabilir.

Uzun süre devam eden gastritin %85 oranında bakteri, %10 oranında safra salgısının mideye akması ve %5 oranında bağışıklık sistemi dengesizliği nedeniyle meydana geldiği bildirilmektedir.

Kanama olmayan gastritte bitkiler koruyucu ve destek tedavi amacıyla uygulanmaktadır.

İltihaplanmayı  önleyici ve iyileşmeyi hızlandırıcı olarak papatya çiçeği ve civanperçemi çiçeği ve otu kullanılabilir.

Ağrı  dindirici ve kramp giderici olarak papatya çiçeği ve civanperçemi çiçeği ve otu kullanılabilir.

Sakinleştirici olarak kediotu kökü ve papatya çiçeği kullanılabilir.

Yaranın mide salgısından korunması için ebegümeci çiçeği ve yaprağı ve  keten tohumu kullanılır.

Tedavi süresince içki, sigara, kahve, baharat, şeker kullanılmamalı, mideyi tahriş eden ilaç ( Aspirin vb.- aspirin yerine söğüt kabuğu kullanılabilir, tahriş edici değildir.) içilmemeli, ağır yemek yenmemeli, meyve-sebze ağırlıklı beslenmeye özen gösterilmelidir.

Civanperçemi çiçeği ve otu (Millefolii herba/-flos): Kıyılmış 1-2 çay kaşığı çiçeği veya otu fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10 dakika demlenir, süzülür. Günde 3-4 defa çayı taze hazırlanarak yemek aralarında yudumlanarak içilebilir.

Ebegümeci çiçeği ve yaprağı ( Malvae folium/-flos): İnce kıyılmış 1 yemek kaşığı  çiçeği ( veya 2 yemek kaşığı yaprağı) 150 ml soğuk suya konur, kısık ateşte kaynayana kadar tutulur, ateşten alınıp 15 dakika beklenir,süzülerek içilir. Günde 3-4 defa çayı taze hazırlanarak yemek aralarında yudumlanır.

Kediotu kökü ( Valerianae radix): İnce kıyılmış 2 çay kaşığı kök fincana konur,üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10 dakika demlenip, süzülür. Çayı taze hazırlanarak ihtiyaca göre günde 2-4 defa içilebilir.

Keten tohumu ( Lini semen): Kullanmadan hemen önce dövülmüş veya öğütülmüş 2-3 yemek kaşığı tohum akşamdan 500 ml soğuk suya konur, sabah ince bir elekten geçirilir, mikrop kalmaması için kaynayana kadar ısıtılır, termosa doldurulup gün boyu yudumlanır. ( Öğütülmüş olarak satılan keten tohumunu kesinlikle almayınız, kanser yapıcıdır.)

Papatya çiçeği ( Matricariae flos): Kıyılmış 1 yemek kaşığı çiçek fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülür. Çayı taze hazırlanarak günde 3-4 defa içilebilir.

Karışım  çay ( fixe kombination)

Meyan kökü  40 gr ( kıyılmış)

Papatya çiçeği 40 gr ( kıyılmış)

Bahçenanesi  20 gr ( kıyılmış)

( karışım hazırlanıp cam kavanozda saklanabilir)

1 çay kaşığı karışım fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülür. Bu çay günde 3-5 defa taze hazırlanarak yemek aralarında yudumlanır.

Kaynak: Dr. Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına göre düzenlenip izinverilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Gonca Yayınevi, İstanbul2009, ISBN: 978-9944-790-31-4, (0212)5285076-5286005)

 

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

“Gastrite Ne İyi Gelir?” üzerine 17 yorum

  1. arkadaslar hepinize oncelikle gecmis olsun bende midemden rahatsizin ilk asamada gaviscon kullandim yanina bir kac tane daha ilac olmak uzere doktor gastritten suphelendi 60 kiloydum 52 kiloya dustum yemek yiyemiyor uyuyamiyor hatta yurumeye bile mecalim yoktu , 3 ayin sonundayken butun tahlillerim temiz cikti ama mide bulantilarim gecmedi sabahlari mide bulantisiyla uyaniyordum stresli bi sekilde endeskobi oldum ve antral gastrit oldugum soylenildi bir suru ilac verildi fakat yine ayniydim mide bulantilarim gecmiyor sabahlari ogurerek uyaniyordum sigara hic kullanmadin icki kullanmadim hayatimda hic bi zaman , ilaclarin hepsini biraktim aktardan aksu vitalin kudret nari macununu ve bitki cayini aldim cok faydasini gordum kesinlikle size de tavsiye ederim Allah in izniyle gecer baharattan uzak durun kesinlikle, hepinize Rabbim sifa versin

  2. Sakız migdedeki gazın atılmasına yardimci oluyo nane migde rahatlatilmasina yardimci oluyor ama migde kapakciginida gevşetici özelliği var buda yemeklerin geri kaçması ni kolaylaştırıyor bence gaviscon surup kullanın renniden daha iyi ha birde arkadaşlar bir su bardağı bal serbeti ne yarım limon sıkın için biraz sıcak olsun soğuk içmeyin sakin kriz anında en etkili ilaç migde bulantısı alıyo rahatlatiyo*

  3. Herkese geçmiş olsun bende gastrit var 1 yıl oldu tanısalı yazilarilari okudum inanin sizler benim kadar cekmemissiniz allah cektrimesinde arkadaşlar hayatta ne hastalıklar var onları düşünüp sukredelim biraz moral olur bir ömür hayatınıza sokmaya alisin ilaçla olmaz tabiki böbrekler i bitiriyor ben çörek otu kapsülü kullanıyorum aynı ilaçla günü kurtarıyorum sizlere kudret nari Nida tavsiye ederim

  4. Bende 2 ay önce tavuk döner yedim ondan sonra zehirlendim 2 aydır atlatamadım 3 günde 1 zehirleniyormusum gibi oluyorum gitmedigim doktor kalmadı en son endoskopi yaptım gastrit ve ödem teşhisi konuldu perhiz yapıyorum 83 kilodan 75 düştüm ama hala aynı iylesemedim bazen kafayı sıyıracakmısım gibi hissediyorum

  5. arkadaslar.. ben midemden yaklasik 2 yildir cekiyorum.. mide yaralarina hucre toparlanmasina hatta kansere bile tahin helvasi ve tahin’in iyi geldigini duydum.. aynen arastirma yaptim dogru.. helva sekerli oldugu icin yemekte zorlandim fakat, tahin’i geceleri yatmadan once 3 kasik icmem beni cok rahatlatti.. sirt agrisi , mide yanmasi, mide bulantisi, hepsine iyi geldi.. duzenli kullqnildigi takdirde dahada cok faydasini gorursunuz.. kullanilan tum ilaclar herseye cozum olmuyor ve doktorlar insanlari konuyla ilgili aydinlatmiyorlar.. kendi doktorunuz olmak zorunda kaliyorsunuz.. bol bol bitki caylari tuketin..herkese gecmis olsun.. (tahin helvasi sade olacaktir)

  6. Sınır stres korku heyecan kıskanclk gıbı duygularımı kullandıgım an ıtıbarıyle kusmaya baslıyorum evden cıkamaz oldum bı kalabalık gorsem bıle bu boyle bırı yardımcı olsun yoksa gttıkce zayıflayarak olecegım galıba

  7. benim 6yıl oldu hala var bi ara geçio baya bi süre olmuo sonra yine başlıo. tam kpss stresi de var ders çalışamıyorum ağrıdan.nane çayını okudum teşekkürler filiz bende denicem artık. sakız daha dokunuo bana sanki.daha çok ağrı yapıo.napıcamı bilemiyorum tek bildiğim uyuyunca geçio..

  8. benim tam 20 yıldır kronik gadstridim var hergün istifa ediyorum yemek yiyemiyorum ne yapmam gerek

  9. bnm de reflü rahatsızlığım var midem ve yemek borusunda yanma oluyor. Mide koruyucu diyetim war ona uymaya başladım geçiyo yavaş yavaş. Kesinlikle sigara alkol kullanmayın çikolata acı baharat turşu tavuk ve et suyu kola vs. yağlı yiyecekler çok zararlı.

  10. Teşekkür ederim Figen hanım ben de yaklaşık üç aydır mide sorunu yaşıyorum.Dikkat ediyorum ama tam olarak düzelemedim henüz, iki yıldır sürdüğü yazılarını okuyunca paniğe kapıldım,bende yutkunma sorunu yapıyor,yediklerimi sindiremiyorum,iştahsızlık vardı,ilaçlarımı değiştirdi enson gittiğim doktor, mide koruyucu,asit düşürücü ve laroxly ile reni duo verdi daha iyi geldi.zamanla yediklerimle neyin dokunduğunu tecrübe edindim,Yaklaşık bir aydır da daha bilinçli yemek yiyorum ve iştahım arttı tabi bu arada 66 kilodan 57 kilo oldum.Hepinize geçmiş olsun.

  11. merhabalar arkadaslar bende yaklasik 6 aydir cekiyorum yemek borusunda ve mideye kadar giden bi yanma.iki doktor degistirdim dogru bir antibiotikle en az bir bucuk hafta tedavi sonra mide koruyucu 2 ay yagsiz yemek düzenli ve az az yemek bol su icmek ilik olacak kesinlikle ne sicak ne soguk hersey ilik yiyin ve icin düzeliyor:))

  12. bence mustafa kardeş hic sacma degil tesadüf bende cignedim inanın faydası oluyor

  13. arkadaşlar öncelikle hepinize eçmiş olsun, gasrit e bitkisel olarak en ii gelen nane çayıdır nacizane fikrim bu denedim ve hep içiyorum hergün bir fincan

  14. arkadaşlar biraz saçma gelbilir ama ben falım ışıl sakızı varya onu çiğniyorum midem yanınca biraz faydası oluyor

  15. mrhaba bende 2 yıldır gastirit var ilaç kullnıyordum ama suanda hamileyim sürekli midem bulanıyor ve her kusuşumda kan geliyor ne yapmalıyım doktorada gidiyorum ama hamile olduğum için ilaçta kullanamıyorum

  16. merhaba benim sıkıntım 1 seneden beri gastritim var sıgara 5 yıl oldu bıraktım alkol hayatta kulanmadım ama buna rğmen bu son günlerde sık sık devam eden gastrir beni çok rahatsız ediyor ben doktora çok gittim her gidişte ilaç veriliyor ilaç biter bitmez yeniden başlıyor yani ilaç bile geçici faydasi yok midemde kanama yok şişkinlik yok ağrım yok sadece yemek borusunda yanma ve ne yer içersem yaka yaka mideye kadar iner daha sonra geri geldiğinde beni çok kötü rahatsız ediyor ne yapmaliyim.

  17. 1 senedir gastrit . Sigarayi birakamiyorum bir biraksam gececek ama malesef birakamiyorum

Yorum yapın

css.php