Buğday Çimi Faydaları Nelerdir?

Buğday Çimi Faydaları Nelerdir? Buğday; besin içeriği, hücre yenileme becerisi, temizlik kapasitesi özellikleri yüzünden, “super besin” olarak sınıflandırılır. Dr. Ann Wigmore, 1958’de Boston Hippocrates Sağlık Enstitüsü’nde  bitkiler üzerinde incelemeler yaparken buğday çiminin besleyici özelliğini keşfetmiş ve iyileştirici etkilerini açıklayarak popüler olmasını sağlamıştır.

Buğday Çiminin Faydaları

• Buğday çiminin sağlığa yararları oldukça şaşırtıcıdır. Şimdiye kadar, buğday çiminin, vitamin, mineral ve amino asitlerin bütünsel bir kaynağı olduğunu öğrenmiş olabilirsiniz. Vitamin ve mineral içeriği açısından, inanılmaz derecede zengindir.

• Buğday çimi, inek sütüne oranla on bir kat daha fazla kalsiyum, ıspanağa oranla 5 kat daha fazla demir, portakala oranla 7 kat daha fazla C vitamini, kepekli buğdaydan 4 kat daha fazla B1 vitamini içerir. Ve müthiş bir B12 vitamini kaynağıdır . Dr. Earp Thomas, her gün düzenli olarak 30 ml buğday çimi içen birinin, ayda yaklaşık 24 kilo sebze tüketmiş gibi olacağını söylemiştir.

• Buğday çiminin yararlarının bu denli fazla oluşu klorofil bakımından zengin olmasından kaynaklanmaktadır. Klorofilin kanı temizleyerek, vücuttaki zararlı toksinlerden arınmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Klorofil güneşin yaşam veren gücünün bir başka formudur ve “güneş ışığı konsantresi” olarak nitelendirilmektedir.

• Klorofil, insan kanında oksijen taşıyan kırmızı kan hücreleri olan hemoglobinle benzer kimyasal yapıya sahiptir. Klorofil ağızdan alındığında, kırmızı kan hücrelerine hemen karışırak kanı temizler ve  dokuların iyileşme hızını arttırır. Organik olarak yetişen buğday filizleri, 102 doğal mineralin 90 tanesini içerir. Bir bardak buğday çiminde, 5000 mg klorofil vardır.

• Klorofil aynı zamanda, kandaki hemoglobin üretimini artırır ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Klorofilin etkisiyle kandaki hemoglobin oranı artar ve oksijenin transferi kolaylaşır. Buna ek olarak, buğday çimi, vücuttaki serbest radikalleri etkisizleştiren  B, C ve E vitamini ve beta karoten formundaki antioksidanlar bakımından zengindir.

• Buğday çimindeki klorofil ve enzimler vücudu ilaç artıklarından ve ağır metallerden arındırır. İç organları özellikle  akciğerleri, karaciğeri, böbrekleri ve bağırsakları temizler. Sindirim sisteminde kötü kokuya neden olan bakterileri yok eder.

Buğday çimi ve Kanser

Buğday çiminin iddia edilen bir başka yararı, içeriğinde kanser- karşıtı bileşikler olan selenyum ve leatrilin bol miktarda bulunmasıdır. Kanser hücreleri, asitli atmosferi tercih eder ve, buğday çiminin vücudu alkalikleştirmeye yardımcı olması kanser vakalarında fazlasıyla önem taşır. Buğday çimi sayesinde, vücut kanser hücrelerinin büyüyüp gelişmesi için uygun bir ortam olmaktan çıkar.

Neden Buğday Çimi Diyetinizin Bir Parçası Olmalı?

Buğday çimi genellikle suyunu sıkmak suretiyle tüketilir. Sağlıklı besinler satan mağazalarda  toz halinde de mevcut olduğundan, lezzetli içecekler hazırlayabilmek için doğal olarak formüle edilmiştir.

Buğday çiminin faydaları sadece yüksek besin içeriğine bağlı değildir, aynı zamanda, hücre rejenerasyonu ve büyüme için gerekli olan protein ve amino asitlerin bütünsel bir kaynağıdır. Birçok vücut geliştiricisi ve spor salonu müdavimi, genellikle  arzu ettikleri gelişmiş kaslara ulaşabilmek adına, günlük diyetlerine, en az bir kez buğday çimi suyunu dahil ederler.

Buğday Çimi Nasıl Tüketilmeli?

Buğday Çimi Suyu; Buğday çimini kolayca günlük diyetinize dahil edebilirsiniz. Buğday çimi tozu sadece likit olarak tüketmekle sınırlı değildir. Bir çok kişi buğday çimi tozunu ek bir madde olarak  sıcak ve soğuk yemeklerde kullanarak çeşitlilik yaratmaktadır. Dahası, birçok kişi buğday çiminin son derece uygun bir diyet desteği olduğunu düşünmektedir. Yani eğer buğday çiminin ayrıcalıklarından yararlanmak istiyor ama tadından hoşlanmıyorsanız, sahip olduğunuz başka seçenekler de var.

Genel sağlık için günlük 30 ml, rahatsızlık durumunda ise 60 ml kullanımı öneriliyor. Haftada 2 gün ve ayda bir hafta içime ara verilmelidir.

Buğday Çiminin Yan Etkileri

• Normal miktarlarda alınan buğday çimi sevimsiz yan etkilere sebebiyet vermez. Ama büyük miktarlarda tüketimin, başağrısı, bulantı ve dişlerde renk değişimi gibi yan etkilere neden olduğu görülmüştür.

• Buğday çiminin yan etkilerinin çoğunun, çime bulaşmış toprak bileşenleriyle bağlantılı olduğu düşünülmektedir.

• Hiç kuşku yok ki, buğday çiminin sağlığa faydaları olası yan etkilerine fazlasıyla  ağır basmaktadır.

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

“Buğday Çimi Faydaları Nelerdir?” üzerine 9 yorum

  1. ben 2 çay bardağı kadar urettm bir haftada eşimle içtik,şu anda ,tekrar çim ektim 10 gün sonra suyunu alırım inşaallah,faydasını hisseder gibiyim ama henüz erken,bir iki ay sonra yorum yapmak daha sağlılkı olur

  2. suyunu sıkmadan salataya biraz ekleyerek tuketilebilir mi acaba?

  3. Ben de akut hepatit b gelişti kronikleşmesinden korkuyorum buğday çimi ni denicem kanımı da karaciğerimi de temizler inşallah Allah’ın izni ile şifa bulurum bende bugün ıslattım buğdayı sanırım sekiz gün içinde kullanıma hazır hale gelecek burdan yazıcam faydası olup olmadığını

  4. şimdi ben size kısa bir özet 3,5 sene akçiğer kanser tedavisi gördüm ve genelde buğday çili ve haşlanmış kemik suyu içtim kemik içerisindeki ilikleri yedim ve sonuç kanseri aldığım gibi yere çaldım maçı ben kazandım o yüzden faydasına ben birebir şahidim diğer bir örnekte ben kanarya üreticisiyim 40 yaşındayım ve ortalama 8 9 yaşından beri kanarya beslerim kanaryalarda insanlarda olduğu gibi kısırlık problemi vardır yani sperm sayısı yetersiz yada dengesiz sakat spermler vardır aslında bunların çoğu E vitamini eksikliğinden kaynaklanmaktadır ben kısır olan yani döl verimi yetersiz olan kanaryalarda bir zat test ettim bunu ortalama 15 kanarya üzerinde uyguladım ve uyguladığım kanaryalardan sadece 2 tanesinden verim alamadım diğerlerinde % 75 ila %90 arasında verim aldım %100 desem yalan söylemiş olurum dişi kuşun yumurtladığı 4-5 adet yumurtadan buğday çilinden önce döllenmiş yumurta sayısı 0, buğday çiliyle uyguladığım 3 ay ve 5 aylık bir zaman biriminde aldığım sonuç 4 yumurtadan 1 adet dölsüz 5 adet yumurtadan 1 adet yada 2 adet dölsüz sonucu ortada işe yarıyor Allahın en büyük lütuflarından biri ha şunuda söyleyim çam fıstığı yani dolmalık fstığın da vücuda faydası çok büyüktür bence onuda bir araştırın

  5. Babamın 2010 yılında 2cm / 4cm akciğerinde kitle oluştu doktoru ise sigara kullanması dahilinde %100 akciğer kanseri teşhisi koydu ve babam o gün sigarayı bıraktı ve bir ay sonra kontrolü vardı bir ay boyunca buğday çimi ve suyunu tüketti ve doktora kontrole gittiğinde çekilen film sonucu akciğerinde bulunan kitle kaybolmuştu ve doktorun babama verdiği tepki şu oldu yıllardır bu meslekteyim ilk defa böyle bi durumla karşılaşıyorum bu ALLAH’ın bi mucizesi demesi oldu. Herkese tavsiye ederim hasta olsun yada olmasın babam halen tüketir.

  6. Bende cimini ektim henuz kullanamadim kullanip ta faydasini goren varmi acaba lutfen beni bilgilendirirmisiniz

  7. Kullanan arkadaşlar faydasını görmüş müdür acaba kansere karşı iyimi

  8. Bugün yeni aldım faydalarını çok okudum umarım iyi gelir

  9. Yeni kullanmaya başlayacağımdan henüz bir yorum yapamam

Yorum yapın

css.php