Ülsere Ne İyi Gelir?

Ülsere Ne İyi Gelir ve Ülsere İyi Gelen Bitkiler Nelerdir? Mide ve onikiparmak barsağının iç yüzeyindeki yaralara genel olarak ülser adı verilir. Her 10 kişiden birisi bu hastalığa yakalanmaktadır.

• Hastalık nedeni %75 oranında bakteridir ( Helicobacter pylori). Diğer nedenler arasında bazı ilaçlar (  diclofenac, ibuprofen vb.  aspirin yerine söğüt kabuğu kullanılabilir), üzüntü, sıkıntı, tiroid bezinin aşırı çalışması, mide asidinin fazla salgılanması sayılabilir.

• Şikayetler arasında iştah azlığı, ağrı, şişkinlik, bulantı ve kusma görülebilir.

• Yüzeysel yaralarda  ve koruyucu olarak bitkiler kullanılmaktadır.

• Yapışkan madde ( Polisakkarit) ihtiva eden bitkisel ilaçlarla yaralı bölge kaplanarak korunmakta, iyileşmeye zemin hazırlanmaktadır ( Keten tohumu, papatya çiçeği).

• Meyan kökü ve papatya çiçeği gibi iltihaplanmayı önleyen bitkisel ilaçlarla bakterilerin çoğalması engellenmekte, dokuların kanlanması teşvik edilerek iyileşme hızlandırılmaktadır.

• Papatya çiçeği ile hastalığın ilerlemesi engellenmekte ( Antiseptik) ve önemli bir iyileşme desteği sağlanmaktadır.

• Üzüntü ve sıkıntının azaltılması için kediotu kökü, şerbetçiotu çiçeği, lavanta çiçeği kullanılabilir.

• Tedaviye destek olmak için meyve, sebze ağırlıklı olarak beslenilmeli, içki, sigara, kahve ve baharat kullanmamalıdır.

Keten tohumu (Lini semen): Kullanılmadan hemen önce dövülmüş veya öğütülmüş 3 yemek kaşığı keten tohumu akşamdan 500 ml soğuk suya konur, sabah ince elekten geçirilir, mikrop kalmaması için kaynayana kadar ısıtılır, termosa doldurulup gün boyu yudumlanır ( Öğütülmüş olarak satılan keten tohumu almayınız, kanser yapabilir.).

Meyan kökü ( Liquiritiae radix): İnce kıyılmış yarım çay kaşığı meyan köküfincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10 dakika demlenir,süzülür. Çayı taze hazırlanarak günde 3-5 defa içilebilir.

Papatya çiçeği ( Matricariae flos): Kıyılmış 1 yemek kaşığı çiçek fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülür. Çayı taze hazırlanarak günde 3-4 defa içilebilir.

Kaynak: Dr. Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Gonca Yayınevi, İstanbul 2009, ISBN: 978-9944-790-31-4, (0212)5285076-5286005)

 

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

“Ülsere Ne İyi Gelir?” üzerine 2 yorum

  1. arkadaşım mide hastası midesi çok ağrıyor doktor ülserden şüpheleniyor acaba ülsere iyi gelirmi

Yorum yapın

css.php