Gribe Ne İyi Gelir?

Grip İçin Şifalı Bitkiler. Gribe Ne İyi Gelir? Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak birçok hastalık için en iyi koruyucudur. Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklardan korunmak için önce bağışıklık sisteminin desteklenmesi önemlidir.

Enfeksiyona yakalanma olasılığının yüksek olduğu dönemlerde vücut direncini artırmak amacıyla  doğal bağışıklık güçlendiriciler kullanılabilir.

Yine bol sıvı tüketimi ve istirahat etmek önemlidir. Bağışıklık sistemi kuvvetli olan kişilerde  5–7 gün yatak istirahatı ve bol sıvı alımıyla  endişe edilecek durumların meydana çıkması önlenir.

Gripe karşı vücut direncinin artırılması, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekir.

Beta-glukan: Sık sık soğuk algınlığı veya gribe yakalanan kişiler için bağışıklığı destekleyici bir üründür. Bağışıklık sistemini güçlendirici doğal bir madde olan beta-glukan ekmek mayasından elde edilir. Bağışıklık hücrelerinin mikroorganizmaları daha etkili biçimde yok etmesini sağlar. Beta glukan, bağışıklık sisteminin gücünü hücresel düzeyde artırıcı etki göstermektedir.

Polisakkarit lif yapısında tamamen doğal bir madde olan beta-glukan herhangi bir yan etki göstermeksiniz bağışıklık sistemini kuvvetlendirmektedir. Hastalıklara karşı mücadelede zararlı etkenleri, mikroorganizmaları sindirip yok eden bağışıklık hücrelerinin aktivitesini artırmaktadır.

Beta-glukan gibi doğal bağışıklık güçlendirici, enfeksiyona yakalanma riskinin fazla olduğu dönemlerde vücut direncini artırma amacıyla kullanılmaktadır.

Hastalıklara yönelik koruyucu etkisi olan beta-glukanın bağışıklık üzerindeki uyarıcı etkileri yapılan bir çok araştırmayla tespit edilmiştir.

Mayo Klinik, Harvard ve Johns Hopkins Üniversitelerinde yapılan araştırmalar beta-glukanın bağışıklık sistemi üzerindeki etkisini göstermiştir.

Yulaf kepeği içinde Beta-Glukan olan besinlerin başında gelmektedir.

Beta-Glukan tablet şeklinde eczanelerde satılmaktadır. Günlük doz 10-20 mg dır.

Gribe İyi Gelen Bitkiler

Ekinezya: Ekinezya bitkisinin de bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunuyor.Ekinezya enfeksiyonlara karşı vücudun direncini artırır. Çay ya da tablet olarak kullanılıyor. Ancak uzun süreli kullanımından kaçınılmalıdır. 2-3 hafta kullandıktan sonra ara verilmelidir.

Oto-immün hastalığı olanlar kullanmamalıdır.

Bazı ilaçlarla etkileşebilir.

Bazı kişilerde alerjik belirtilere neden olabilir.

Andrographis Paniculata : Diğer adı, “Hint Ekinezyası olan andrographis paniculata; Ayurvedik tıpta boğaz ağrısı, grip ve karaciğer rahatsızlıkları gibi birçok hastalık durumlarında kullanıulan bir bitkidir. 1919’daki küresel grip salgını; milyonlarca insanın ölümüne neden olan, dünya tarihinin patlak veren en yıkıcı enfeksiyon salgınlarından birisiydi. Ancak, Hindistan’da bu bitkinin koruyucu özellikleri ölümcül virüse karşı etkili olmuştur.

Phytomedicine adlı derginin 2002 ekim sayısında yayınlanan araştırmaya göre; andrographis paniculata ve sibirya ginseng kombinasyonunu kullanan hastalar plasebo grubuna göre belirgin bir iyileşme göstermişlerdir. Baş ağrısı, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı gibi belirtilerde azalma olmuştur. 2004 yılında yayınlanan bir meta-analizde, akut solunum enfeksiyonlarında özel andrographis ekstresi kullanımını değerlendiren 896 katılımcının olduğu 7  çift kör, kontrollü çalışma incelenmiştir. Semptonları azaltmada, andrographis ekstresinin plasebodan daha etkili olduğu bildirilmiştir.

Elderberry:  Elderberry ateş, boğaz ağrısı, başağrısı, halsizlik ve sinüs iltihaplanması gibi grip semptomlarına karşı olumlu etkileri olan bir bitkidir. Almanya Bundesforschungsanstalt Research Center for Food’da, araştırmacıların elderberry üzerinde yaptığı deneylerde, bitkideki antosiyaninlerin, immün sistemini desteklediği tespit edilmiştir. Norveç’te gerçekleştirilen bir çalışmada ise elderberry’nin sadece bağışıklık sistemini canlandırmakla kalmayıp aynı zamanda grip virüsünü de doğrudan baskıladığı görülmüştür.

2009 yılında, Retroscreen Virology of London, Elderberry’nin Sambucol tipini test etmiştir. Deneyin sonuçlarına göre, elderberry şurubu H1N1 virüsü ve Swine Gribi 1 olarak bilinen virüs üzerinde %68.3 etkili olmuştur. 2005’de yapılan başka bir çalışmada ise aynı şurubun H5N1 virüsü üzerinde %99 etkili olduğu saptanmıştır.

The Journal of International Medical Research’de rapor edilen çalışmada, elderberry ekstresi verilen grip hastaları 3.1 günde iyileşirken, plasebo grubunda ise bu süre 7.1 gün olmuştur. Araştırmacılar, elderberry alan hastaların, grip virüsüyle savaşan antikor seviyelerinde de artış olduğunu belirtmişlerdir. 2009 yılında Online Journal of Pharmacology and Pharmacokinetics’de yer alan bir çalışmada, 2 gün üst üste, günlük doz olarak 4 kez 175 mg. elderberry ekstresi alan hastaların semptomlarında, plasebo  grubuna nazaran önemli düzelmeler görülmüştür. 48 saat sonunda elderberry kullanan hastaların %28’inin tüm semptomları sona ererken, %60’ının bir takım semptomları tamamen iyileşmiş, geri kalan %12 ise daha az derecelerde iyileşme kaydetmiştir.

UMKLAOBA: Güney Afrika’da yetişen Umklaoba bitkisinin köklerinden elde edilen özütler bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bu bitkinin hem hücresel hem salgısal bağışıklığı güçlendirdiği belirtiliyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin başka bir yolu da probiyotik kullanımıdır.

Çinko da bağışıklığı güçlendiren bir mineraldir.

Not: Bağışıklık sistemi üzerinde etkili olan ilaçlar rastgele kullanılmamalıdır. Bağışıklık sistemi işlevlerinde bozukluk veya yetersizlik olanların bağışıklık sistemini destekleyici ilaçlar kullanması zararlı olabilir. Bağışıklık sistemi yetersizliğine bağlı hastalığı olan kişiler doktorları önermedikçe kullanmamalıdır.

Grip ve Soğuk Algınlığı

Soğuk Algınlığı, çeşitli virüslerin neden olduğu, üst solunum yollarında bazı belirtilere sebep olan hafif seyirli bir rahatsızlıktır. Soğuk algınlığında genel olarak burun tıkanıklığı, hapşırma ve boğaz ağrısı yaşanır.

Grip; öksürük, ateş, halsizlik, baş ağrısı ve kas ağrılarıyla seyreden akut bir virüs hastalığıdır.

Soğuk algınlığında yüksek ateş ve genel durum bozukluğu görülmezken gripte çok yüksek ateş, genel durum bozukluğu ve araya giren seconder bakteriyel enfeksiyonlar gözlenebilir. Gripte baş ağrısı, kas ağrıları ve ateş daha ön planda görülür.

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

“Gribe Ne İyi Gelir?” üzerine 104 yorum

  1. Grip oldum pazartesi de okulum var gribim nasıl çabuk geçer…

  2. Merhaba
    Cok sık soguk alginligi yasiyirum
    ve en onemli hassasiyetim bogazim tahris olup hem kuru oksuruk
    Zor cikan balgam
    Ve tum vucut agrili oluyor
    Ne tavsiye edersiniz?
    Kendimi neredeyse fanus icine hapsedecegim:(

  3. ben 10 yaşındayım çok grip oldum bu akşam da yolculuğa çıkacaktık gece olduğundan daha kötü çünkü burnum tıkanıyor ve nefes alamıyorum hep bağrıyorum ALLAH hiç kimseyi bu duruma düşürmesin AMİN …..

Yorum yapın

css.php