Egzama Çeşitleri ve Egzama İlaçları. Egzama Bulaşıcımıdır? Egzama derinin çeşitli iç ve dış faktörlere bağlı, iltihabi cevabı olarak meydana gelen bir hastalıktır. Akut egzama kırmızı, su dolu kabarcıklar biçiminde ve sızıntılı, kronik egzama ise kabuklu, kalın ve kahverengimsi şeklinde ortaya çıkabilir. En yaygın türleri atopik egzama, kontakt dermatit, seboreik egzama ve çocuk bezi egzamasıdır
Egzama Bulaşıcımıdır?
İnsanlar genellikle egzama alerjisi olan kişilerden uzaklaşmayı tercih etse de, egzama bulaşıcı bir hastalık değildir.
Egzama Nerelerde Görülür?
Egzama, genellikle ayak-el bileği, kolun dış yüzü, ense, kulak arkası, göz kapağı, göğüs kafesi, koltuk altı, göğüs altı, kasık, dirsek ve dizlerde ortaya çıkar. Uzun dönem sessiz kalıp dönem dönem kendini gösterebilir.
Egzama Çeşitleri ve Egzama Belirtileri
• Alerjik egzama kuru, kırmızı ve genellikle çok kaşıntılı olan pul pul döküntüyle ortaya çıkan bir deri iltihabıdır.
• Atopik egzama kaşıntıya sebep olan bir cilt iltihabıdır. İltihab nadiren alerji ya da enfeksiyondan kaynaklanır ve bulaşıcı değildir. Atopik egzama genellikle çocuklar birkaç aylık iken başlar ve çoğunda 4 yaşını doldurmadan kaybolur. Bazı besin türleri atopik egzamanın ağırlaşmasına yol açabilir. Gıda türleri genellikle egzama aktif bir aşamada olduğu zamanlar tahrişe neden olurlar. Domates, ketçap, salça, çilek, narenciye ve meşrubat, şeker, reçel gibi gıdalarda yer alan boya maddeleri bunlardan bazılarıdır.
• Şiddetli kaşıntı çocuk egzamasının en tipik bulgusudur. Ciltte meydana gelen yaralar da şiddetli kaşınma sonucu oluşur. Ciltleri kuru ve kaşıntı eşiği de son derece düşük olduğu için çocuklar, tahriş edici maddelere çok daha hassasdırlar. Egzamanın ilk belirtileri tipik olarak üçüncü ayda başlar ve yanaklarda oluşan kuru, kırmızı ve kepekli döküntüler gibi belirtiler ortaya çıkar. Saçlı deride, alında ve çene bölgesinde de benzer sorunlar görülebilir. Kaşıntı genellikle geceleri daha şiddetli olur ve uykunun bölünmesine neden olabilir.
• Egzamalar vücudun her yerinde oluşabilmekle birlikte cildin en çok kuruyan ve travmaya maruz kalan yerleri eller olduğundan ellerde daha fazla görülür. Klinik olarak el egzamalarının 7 farklı tipi bulunmaktadır. Bunlar arasında en sık görüleni kronik irritan el egzamalarıdır. Özellikle su, deterjan ve diğer tahriş edici maddelerle çok fazla temasda bulunan ev kadınlarında görülür. Saç boyaları, bazı antibiyotikli kremler, şampuanlar ve kozmetikler temas egzamasının yayılmasına yol açan alerjik maddelerdir.
• Kronik el egzamasına en çok su, sabun ve deterjanın neden olur. Derinin belli bir yağ tabakası vardır. Çok fazla su, sabun ve deterjan kullanımı sebebiyle bu yağ tabakası erir ve derinin pH değeri değişir. Bu durum elleri savunmasız hale getirir. Deri yüzeyinde açılmalar olur. Bu aralıklardan alerjenler girerek el egzamasına yol açar.
• Dizhidrotik el egzamaları ellerin iç kısımlarında kaşıntılı, derin yerleşimli küçük kabarcıklar halinde ortaya çıkar.
• Hiperkeratozik el egzamaları ellerin iç yüzünde küçük, keskin sınırlı, üzeri kalınlaşmış, kabuklarla örtülü iltihaplı plaklarla ortaya çıkar. Bazen deride çatlaklar ve pullanmalar görülebilir.
• Strese kaynaklı oluşan deri hastalıkları arasında en fazla görüleni stres egzaması adıyla da bilinen liken simpleks kronikus’ dur. Başlangıçta görünür herhangi bir bulgu olmaksızın kişinin kaşıntı duyması ve sürekli kaşıntı ve sürtünme sonucu oluşan belirtilerle karakterizedir. Kaşınan yerlerde zaman içerisinde kızarıklık kepeklenme ve deride kalınlaşma, pul pul deri dökülmeleri ve kabuklu yaralar meydana gelir.
Egzama İlaçları Nelerdir?
• Egzama aktif hale geldiğinde doktor hafif kortizonlu krem veya merhemler verebilir. Egzamanın enfekte olması halinde, antibiyotik ilaçların kullanılması gerekebilir. Kaşıntıya yönelik antihistamin ilaçlar kullanılabilir.
• Kortizon kremi kaşıntı veren kırmızı egzama lekeleri durumunda genellikle ilk tercih edilendir. Bazı kremler, mantar ve bakterilere karşı antimikrobiyal maddeler katkılıdır. Kaşıntı kontrol altına alındıktan sonra ara vermek, cilt de yan etkileri önlemek için gereklidir. İmmünomodülatörler olarak bilinen Elidel ve Protopic adlı kortizonsuz egzama kremleri, kortizon kremlerinin alternatifi olarak kullanılabilir. Kırmızı, kızarmış cilt üzerinde Kaliumpermanganat 3 % uygulanabilir. Egzama enfekte olduğunda egzama tedavisinin yanısıra enfeksiyonun da tedavi edilmesi gerekir. Alüminyum asetat 1 % sargısı bakteriler ve mantar üzerinde geciktirici etki gösterir. Kafa, boyun bölgesinde egzama olan yetişkinlerde fungoral şampuan faydalı olabilir.
• Egzamalı deri, uçuk virüsüne karşı dirençsiz olduğundan egzaması olanların uçuk hastalığı olan kişilerden uzak durmaları gerekir. Virüs alınırsa enfeksiyon yayılabilir. Ayrıca egzaması olan kişilerin çiçek aşısı olmaması gerekir.
Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.
valla hiçbiri işe yaramıyor karaciğer yağlanmasının bir belirtisi olabilir cildiyeciye gitmenizi tavsiye ederim.bu adamlar boşuna doktor olmadı herhalde
Yine de aynı taraklar kullanılmamalı bulaşabilir diye düşünüyorum dip bakım yağı kullanın iyi gelir
60 yıldan fazladır Hindistan’da kullanılan Kailas Jeevan Mavi Krem i tavsiye ediyorum. %100 doğaldır ve kortizon içermez. mavikrem com dan bilgi alabilir ve sipariş edebilirsiniz.
Arkadaşlar egzemanın en büyük düşmanı %100doğal sirkedir başımda ben bu illeti 3yıl çektim her gün bıkmıştım kullanmadık ilaç kalmadı doğaldan kimyasala kükürtlü sabun ve sirkeyi deneyen kadar oldukça faydalı hemen geçmesini beklemeyin bir iki ay düzenli sürün farkını görürsünüz ayrıca ısırgan otunu da kaynatıp 4dakika bekleyip için oda etkili bu üçünü kombine etmiştim çok şükür başımda geçti
Benim cinsel organımda cikti beyaz beyaz noktalar var
Ben ellerim için beyaz dut kuruşunu kullandım.Ellerinizin dayanacağı sıcaklığa kadar haşliyorsunuz,sonr ellerinizi bu karışımla ovalıyorsunuz.Neyse ben bunu Benim Saraçoğlu ndan aldım,çok iyi geldi,sadece stres yapmayın yoksa tekrarlıyor bu meret!…
Arkadaşlar egzamanızın geçmesini istiyorsanız Dermotave Merhem kullanın. İkinci sürüşümde egzamadan ve yaralardan eser kalmadı. Mucizevi bir merhem. Günde iki kere sürülmesi gerekiyormuş. Yatmadan önce 1’er kere sürdüm elime, bileğime ve göbeğime. Daha ikinci sürüşümde ne egzamadan ne de yaralardan eser kalmadı. Ucuz da bi şey (10 TL civarıydı). Umarım sağlığınıza kavuşursunuz. Bilmiyorum burdan ilaç ismi vermek ne kadar uygun ama benim geçti umarım sizin de geçer. Ancak kullanmadan önce doktorunuza danışın. Sağlık ocağındaki doktor önermişti bu ilacı.
bide tırnaklarımın üzerinde beyaz nokta şeklinde şeyler lütfen yardım
benim sağ elimin parmaklarında bıçak kesiği gibi küçük yaralar vae baş parmağım ve işaret parmağımda var snr yüzük parmağımdada oluştu siz nedir bu hiç kaşımıyor ağrımıyor neden parmaklarım böyle yardım edin
Günümüzde çok dikkat edilmese de cildimiz çok farklı kimyasalların etkisi altında kalabilmektedir. Bu kimyasal maddelerin zararlı etkileri de cilt yolu ile kendini gösterebilir. Hayatımızın pek çok evresinde ve pek çok işlev için kimyasallardan yardım alıyoruz. Temizlik maddelerinde kullanılan deterjanlar, oda ya da vücut parfümleri, kişisel bakım ürünleri, krem gibi maddeler cilde uygun olmadığı zaman egzamaya neden olabilmektedir. Bu nedenle bu tür kimyasal maddeler kullanılırken dikkatli seçim yapılması ve cilde uygun olan maddelerin tercih edilmesi gerekir. Egzama ölümcül bir hastalık olmamasına rağmen tamamen ortadan kaldırılamaması ve rahatsızlık vermesi nedeni ile önemli bir hastalık türüdür. Sürekli kaşıntı ve kızarıklar oluşması cildin hassasiyetinin artmasına neden olabilir. Özellikle cilde temas edecek kimyasalların doğru seçilmesi, yünlü ya da cildi tahriş edecek maddelerin kullanılmaması gerekir. Egzama yetişkin kişilerde sonradan görülebilen bir hastalık olmasına rağmen çocukluk dönemlerinde de görülebilen bir hastalık türüdür. Hastalığın tekrarlama riski de bulunması nedeni ile yaşam boyu cildin nemli kalmasına dikkat edilmesi gerekir.
uc yasında olumun atopık egzaması var ellerın ustu bıleklerı boyun bacak arkası cook uzucu bır durum ınsanın en sevdıgı varlıgına bı care bulamaması basından gecen varsa lutfen yazsın ne yapacagımızı allahımdan oğlum ıcın acıl sıfalar dılıyorum . caresını bılen var ıse bıze yuazsın lütfennn
arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun, sol ayak bilek kısmı ve dizimde var, kaşındıkça artıyordu (siz kaşımayın kaşıdıkça artarmış) cilt doktoruna giitim likon simplek kronikus (stres ekzeması) deride kalınlaşma var, yaralı kısma şırıngalı iğneyi bir kaç defa farklı bölgelere enjekte etti, üresal forte, beklazon, levday 5 mg ve saç losyonu verdi bugün ilaçları kullanmaya başladım, merhem kullandığım bölgelerde kaşıntı yok, hepinize geçmiş olsun
ilk baslarda benım elımde de aşırı derece de yaralar vardı yanı atpopik egzamaydı.belli bı sure ilaç kullandım..daha sonra dan kendı kendıne yaralar kayboldu…sadece şimdilik hafıf ve az yaralar var o da parmak aralarımda kasıntı olduğunda…ben bu yara izlerını nasıl kaybedebılırım..bı de kasıntıyı nasıl kaybedebılırım?yardım edebılır mısınız?
Merhaba,
söz konusu krem kortizon ihtiva ediyor mu acaba?
bilgi için şimdiden teşekkür ederim.
Selam arkadaşlar sedef ve egzama hastalığınız için bizim yaptığımız majistral krem var. 2 haftada kesin çözüm. İsteyen arkadaşlara tester gönderilir, memnun kalırsanız bizim ile irtibata geçebilirsiniz. 0541 309 36 98