Cilt Lekelerine Doğal Çözümler Nelerdir?

Cilt Lekeleri Nasıl Geçer? Cilt Lekelerine Doğal Çözümler. Ergenlik sivilcelerine iyi gelen, evde yapılabilecek bir çok karışım mevcuttur.

Cilt Lekelerine Bitkisel Çözüm

Havuç Maskesi: Birkaç tane havucu rendeleyip suyunu çıkardıktan sonra biraz killi toprak ekleyin sonra  merhem kıvamına gelecek kadar zeytinyağı ekleyip yoğurun. Lekeli cilde sürün.

Patates Suyu: Lekelerin üzerine, çiğ patates suyu sürebilirsiniz. Patates suyundaki sülfür, potasyum, fosfor ve klorin  cildi doğal olarak beyazlatır, akne izlerini ve lekeleri temizler.

Kivi Maskesi: Fazla olgun olmayan bir kivinin kabuklarını bir zar gibi soyduktan oalbildiğince ince dilimlere ayırın. Daha sonra bu dilimleri yüzünüze yerleştirin. Cilt tipinize göre 5 ila 15 dakika boyunca bekletin.

Limon suyu ve Zeytinyağı: Ellerde kuruma olduğunda uygulabilecek pratik bir çözümdür. Bir tane limonun suyunu sıktıktan sonra birkaç damla zeytinyağı ilave edip karıştırın. Elinize sürerek 25-30 dakika bekledikten sonra pamukla silin, sonrada elinizi yıkayın.

Yoğurt Maskesi: Bir yemek kaşığı yoğurt, bir tatlı kaşığı yulaf unu ve elma suyu ve de çeyrek limon suyunu karıştırdıktan sonra yüzünüze sürerek 25-30 dakika bekleyin. Sürenin bitiminde ılık suyla yıkayın. Temizleme işleminden sonra koruyucu krem sürün.

Böğürtlen Maskesi: Kuru ciltler için uyguşanacak bir maskedir. 5 tane böğürtleni ezerek içine süt ilave edin ve lapa hale getirin. Temiz cilde maske olarak 30 dakika uygulayın. Süre bitiminde suyla yıkayın.

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

Yorum yapın

css.php