Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

Mide Bulantısını Ne Geçirir? Kusma ve Mide bulantısına Ne İyi Gelir? Öncelikle, zencefilden yapılmış, kapsül ya da çay halinde bitkisel destek denenebilir. Zencefilin şifalı gücü, uçucu yağında bulunan oldukça güçlü bir bitkisel ilaçtır.

Karaciğeri tetikleyerek daha fazla safra salgılamasına sebep olur. Bu fazlaca salgılanan safra ise, yağ yakımına yarar, safranın çoğalımı, yağ yakılımı çoğalımını sağlar. Bunun için, fazla yeme alışkanlığı olan insanlar üzerinde, zencefilin en önemli etkisi denebilir. Yolculuktan önce alınan biraz zencefil dozu, araç tutmalarına da iyi gelir. Yolculuktan üç-dört saat önce alınmalıdır.

Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E komisyonu zencefil rizomunun araç tutmasına karşı kullanılabileceğini belirtmiştir. Ancak E komisyonu yeterli klinik veri olmadığı için gebelik kusmasında kullanımını sakıncalı bulmuştur.

Kan pıhtılaşmasını önleyen ilaç kullananların, karaciğer iltihabı, mide iltihabı, mide ve onikiparmak bağırsağı ülseri olanların kullanmaması gerektiği bildirilmiştir. Herhangi bir ameliyat durumu varsa kullanıma 2 hafta önceden son verilmesi gerekir.

Enginar Yaprağı (Cynarae folium) : Karaciğer ve safra fonksiyon bozukluklarında kullanılmaktadır.

Taze yaprak ya da sıkma suyunun standardize hazır preparatlar kadar etkili olduğu belirtiliyor. Yemek şeklinde hazırlandığında ise fazla etkili olmaz.

Bahçe nanesi yaprağı : Karaciğer ve safra fonksiyon bozuklukları nedeniyle oluşan bulantılarda kullanılmaktadır.

1 yemek kaşığı kıyılmış bahçe nanesi yaprağının üzerine bir bardak kaynar su dökülür, 10 dakika üstü kapalı olarak demlenip süzülür. Günde birkaç defa birer bardak içilir.

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

Yorum yapın

css.php