Şeker Hastalığına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Şeker Hastalığı İçin Şifalı Bitkiler, Şeker Hastalığına İyi Gelen Bitkiler. Şeker hastalığı; Gençlik şeker hastalığı (Tip-1) ve yaşlılık şeker hastalığı (Tip-2) olarak iki ayrı şekilde görülmektedir. Bu güne kadar yapılan bilimsel çalışmalarda gençlik şeker hastalığı için tatmin edici bir sonuca ulaşılamamıştır. Ülkemizde 6 milyon şeker hastası olduğu ve her yıl 250000 artış gösterdiği belirtilmektedir.

Yaşlılık  şeker hastalığında baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk ve iltihaplı hastalıklara yatkınlık görülmektedir. Hastalığın  ilerlemesi durumunda organ hasarları meydana gelebilmektedir.

Alman kanunlarına göre düzenlenen modern tıbbi tedavide Çin tarçını, sarı ve siyah karnıyarık tohumu ve sarı karnıyarık tohum kabuğu kullanılmaktadır. Çin tarçınının etkisi doğrudandır, sarı ve siyah karnıyarık tohum ve kabuğunun etkisi ise şişerek şekerlerin kana geçme miktarı ve hızını kontrol etme şeklindedir.

Yapılan bilimsel çalışmalarda çörekotunun kandaki şeker miktarının düzenlenmesinde yardımcı olduğu açıklanmıştır. Çörekotunun vücuttaki enzim üretiminde ve dengelenmesinde destek olduğu bilinmektedir.

Şekerin hücrelerde yakılmasında insülin gibi davranan diğer enzimlerin ( Prostaglandin) üretimi çörekotu ile düzenlenerek kandaki şeker miktarı normal seviyeye düşebilmekte ve organlar korunmaktadır.

Şeker Hastalığına Ne İyi Gelir?

Çin tarçını kabuğu: Öğütülmüş veya dövülmüş 1 çay kaşığı kabuk fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülür. Çayı taze hazırlanarak günde 2-3 defa içilebilir.

Sarı  karnıyarık tohumu ve Sarı  karnıyarık tohum kabuğu: Yemeklerden önce 1 yemek kaşığı tohum bir bardak su ile içilir, daha sonra iki bardak su daha içilir.

1-2 yemek kaşığı tohum kabuğu yoğurt veya çorbaya karıştırılarak yenir. Şeker seviyesi çok yüksekse tohum kabuğu tercih edilmelidir.

Çörekotu: Günde toplam olarak 15 gr çörekotu yenir. Bu miktar 2 veya 3 e bölünerek yemeklerden 30 dakika önce öğütülüp biraz suyla yenir, süt veya yoğurtla yenmemelidir. Uygulamaya 8-10 ay devam edilir.

Öğütülmüş olarak hazır satılan çörekotu alınmamalıdır, çok zararlıdır.

Not: Hamilelik döneminde çörekotu yenmemelidir, doğuma bir hafta kala başlanıp emzirme süresince yenirse anne ve çocuk sağlığı açısından faydalıdır.

Kaynaklar:

1. Dr. Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Gonca Yayınevi, İstanbul 2009, ISBN: 978,9944-790-31-4, (0212) 5285076-5286005.
2. Dr. Ahmet Toptaş, ÇÖREKOTU Tepeden tırnağa şifa deryası, Gonca Yayınevi, İstanbul 2008, ISBN: 978-9944-62-613-2, (0212) 5285076-5286005.

 

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

Yorum yapın

css.php