Ozon Yağının Faydaları Nedir?

Ozon Yağının Faydaları Nelerdir? Ozon Yağı Nasıl Yapılır? Ozonlanmış yağlar, birkaç farklı yöntem aracılığı ile üretilirler. En yaygın yöntem, yüksek konsantrasyonlardaki ozonu tercih edilen bir yağ yoluyla kaynatmaktır. Başarıyla ozonlanabilen yağlar arasında, ozonlanmış zeytinyağı, ozonlanmış jojoba yağı, ozonlanmış susam yağı, ozonlanmış fıstık yağı sayılabilir. Avrupa’da bu iş için zeytinyağı, Küba’da ayçiçek yağı, Hindistan’da ise susam yağı kullanılır. Ozonlanmış yağ üretmek, kullanılan ozonun konsantrasyonuna ve yağın yoğunluğuna bağlı olarak 3 haftadan 3 aya kadar sürebilir.

İlk ozon jeneratörünün patentini aldıktan kısa bir süre sonra Nikola Tesla, (1900’lerde) tıp doktorlarına ozonlanmış zeytinyağı pazarlamaya başlamıştır. Tesla kendi üretimi olan ozonlanmış zeytin yağını, 8 hasta boyunca manyetik alan eşliğinde, saf zeytinyağında ozonu kaynatmak suretiyle elde etmiştir.

1904 yılı itibarı ile, “Glikozon” olarak da bilinen ozonlanmış zeytin yağı New York’lu kimyacı Charles Marcland’ın  “The Medical Uses of Hydrozone and Glycozone” başlığı ile, medikal literatürde yerini almaya başlamıştır. Ünlü kaşif Nikola Tesla ilk kez pazarlamaya başlamış ve Amerika’da 1904 yılı gibi erken bir zamanda ülkenin tüm eczanelerinde Glikozon adı altında satışa sunulmuştur. Ozon terapisi ve ozonlu yağların kullanımı, 1900’lü yılların başından ortalarına doğru yaygınlaşmaya başlamıştır.

Ozon Yağı Ne İşe Yarar?

Ozonlanmış zeytinyağı, genellikle bir anti-bakteriyel ürün olarak cilt enfeksiyonlarını tedavi etmekte kullanılır. Aynı zamanda bacak ülserleri, mantar enfeksiyonları, fistül, yatak yaraları, hemoroid, diş eti iltihapları, arı sokması, akne, saçkıran ve böcek sokmalarında da kullanılır. Ozonlanmış  zeytinyağı sadece bakteri, mantar ve patojenleri öldürerek yarayı steril etmekle kalmaz aynı zamanda iyileşme sürecini de harekete geçirir.

Ozonlanmış zeytinyağı macunu aynı zamanda cilt hücrelerinin büyümesini canlandırır, epidemisi temizler ve sterilize eder, zararlı toksinleri yok eder, şiş ve iltihabı düşürür ve yara izlerinin iyileşmesine yardım eder.

Bu ozonlu yağlar, yükselmiş metabolik oran için geliştirilmiş enerji sağlayarak cildi oksijenize eder. Ozonlu yağın temizlenmiş saç derisine uygulanması, saç dökülmesi sorunlarına karşı savaşarak saç telini ve derisini güçlendirir.

Periodontal hastalıklar, dişi destekleyen diş eti dokusu ve kemiğini tahrip eder. Uygun bir tedavi uygulanmazsa, diş kaybı ile sonuçlanabilir. Ozonlanmış yağ, enfeksiyonlu hastalıklara sebep olan bakteri, mikoplazma ve virüsleri detoksife etmek ve öldürmek için, tedavi maksadıyla kullanılır. Ozonlanmış yağda hapsolmuş yağdan ayrılarak salınıma geçtiğinde, virüs, bakteri, maya ve ağızdaki bakteriler dahil diğer zararlı organizmaları inaktive etmekte etkilidir.

“Ozonlanmış zeytinyağı, dermatit ve sebora gibi deri iltihaplanmasında etkili bir yardımcı terapidir. Ozonlanmış zeytin yağı, kan çıbanı, selülit, ektima, erizipal, eritazma, folikülit, fronkül, granulama annular, impetigo, paranişi, sedef, saçkıran, deri mayası, stafilokokus, ter bezi enfeksiyonları ve tinea versikolor gibi deride husule gelen enfeksiyonlu hastalıklarda oldukça etkilidir. Ayrıca dekibut ülserleri ve yara ameliyatları sonrasında ikincil enfeksiyonların önlenmesinde etki gösterir.” Dr. H.E.Sartori

Kaliteli Ozon Yağı Nasıl Olmalı?

Yüksek kalite ozonlanmış zeytin yağı kaynağı ararken, üreticinin  koronal mı yoksa plazma ünitesi mi kullandığını sormalısınız. Bir reaktif gaz olan ozonun stabilize edilmesi oldukça zordur; fakat ozona dayanıklı bir konteyner içerisinde, zeytin yağından geçirilirken, ozon gazı etkileşime girerek yağ içinde stabilize olmaya başlar. İşlem sürekli olarak devam ettiğinden, ozon yavaşça yağ gibi likit forma geçmeye başlar ve grimsi renkte bir macun halini alır. Bu macun, bir çok doğal tedavide kullanılır.

Bazı üreticiler, ozonun yağa enjekte edildiği patentli bir teknoloji ile, zeytinyağına karıştırmaya başlamışlardır.  Ozonlanmış zeytinyağı üretebilmek için üreticiler yüksek kalite, organik, sızma, soğuk prese edilmiş zeytinyağı kullanırlar. Üretim süreci, kaynamakta olan ozonun zeytinyağına enjekte edilmesini kapsar. Genellikle üreticiler ya, koronal deşarj ozon jeneratörü ya da soğuk plazma ozon jeneratörü kullanırlar. Koronal deşarj ozon jeneratörü kirliliğe yol açtığından, soğuk plazma ozon jeneratörü kullanılarak üretilmiş ozonlanmış zeytin yağı kullanmak en uygunudur.

Alman araştırmacılar tarafından yapılan araştırmalara göre, ozonlanmış zeytin yağı, buzdolabında muhafaza edildiğinde, etkinliğini on yıl boyunca korur. Özellikle tüm cilt enfeksiyonları ve dermatomikozlar tedavisinde endikedir.

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

“Ozon Yağının Faydaları Nedir?” üzerine 5 yorum

  1. Aman ha… Çamaşır suyuna (hipo) bazı bölgelerde ozon da denilir. Burada sözü edilen güçlendirilmiş oksijen olan ozon ile hiç bir alakası yoktur.

  2. Günaydın, soruların her birinide bende sormak ,öğrenmek isterdim,cevaplar niye gizli her sualin cevabı acık olsa, bizde ögrensek daha iyi olur.

  3. Ben evde sızma zeytinyağı ile ozonu bir şişe içinde sık sık calkaliyarak grem haline geldi bu işlem dogrumu

  4. merhaba ben 14 yaşındayım ve kolumda çizik var derin değil ama çokk hafif kabuk tuttu ve nerdeyse kanamadı denilcek kadar az ama iz kalırmı diye korkuyorum ozon yağı sürsem geçermiii ?

  5. Özellikle kötü kokuların giderilmesinde zararsız bir defenfektan olarak kullanılan ozonun yağ ile de kullanılabildiğini bilmiyordum. Bu yararlı bilgiler için teşekkürler.

Yorum yapın

css.php