Kara Turpun Faydaları Nelerdir?

Kara Turp ve Kara Turpun Faydaları.  Kara turp Alman resmi gazetesinde 24.9.1986 tarihinde yayınlanıp ( Heftnummer:177a, ATC-Code:A16AY) modern bitkisel ilaç olarak yürürlüğe girmiştir. Günümüzde modern tıbbi tedavinin vazgeçilemez bir unsuru olarak kullanılmaktadır.

Belirtilen kanuna göre karaturp doğal bileşiminde kullanılır, herhangi bir madde ilave edilemez veya bileşimindeki bazı maddeler ayrılamaz.

İlaç etkili ( Ecza, drog) kısmı: Karaturp bitkisinin ( Raphanus sativus L. var.niger) taze kökü kullanılır.

Bileşiminde: Hardal yağı glikosidleri ve az miktarda esans (Eterik yağ) bulunur.

Kara Turp Faydaları

Etkisi: Tükürük ve mide salgısını artırır, sindirimi hızlandırır, mikrop öldürücü etkisi vardır.

Kullanıldığı  yerler: Safra yollarının düzenli çalışmamasına bağlı hazımsızlık şikayetlerinde ve üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılır.

Kullanılmaması  gereken haller: Safra kesesinde taş varsa kullanılmamalıdır.

İstenmeyen etkileri: Yok.

İlaçlarla uyumsuzluğu: Yok.

Kara Turp Suyu

Kullanım miktarı: Günlük ortalama kullanım miktarı taze turpun 50-100 ml sıkılmış suyu.

Kullanım süresi: 4-6 hafta süreyle kullandıktan sonra bir hafta ara verilmelidir, daha uzun süre kullanılırsa mideyi tahriş edebilir.

Hastalıklar bölümünde verilen bilgiler dikkate alınarak uygulanmalıdır.

Kaynak: Dr. Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Gonca Yayınevi, İstanbul 2009, ISBN: 978-9944-790-31-4, (0212)5285076-5286005.

 

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

“Kara Turpun Faydaları Nelerdir?” üzerine bir yorum

  1. bazı sitelerde kara turp böbrek ve safra kesesindeki taşları düşürmede yardımcı olur dio ama sizin sayfanızda safra kesesindeki taşlarda kullanılmamalıdır diyo daha geniş kapsamlı açıklama yaparmısınız bu konuda tesekkürler

Yorum yapın

css.php