Civan Perçemi Faydaları Nelerdir?

Civan Perçemi Faydaları ve Civanperçemi Ne İşe Yarar? Civanperçemi otu ve çiçeği Alman resmi gazetesinde 1.2.1990 tarihinde yayınlanıp ( Heftnummer:22a, ATC-Code: A15) modern bitkisel ilaç olarak yürürlüğe girmiştir. Günümüzde modern tıbbi tedavinin vazgeçilemez bir unsuru olarak kullanılmaktadır.

Belirtilen kanuna göre civanperçemi otu ve çiçeği doğal bileşiminde kullanılır, her hangi bir madde ilave edilemez veya bileşimindeki bazı maddeler ayrılamaz. Çok sayıda firma tarafından ilaç olarak ( Salus, Schamill vb.) üretilmektedir.

İlaç etkili ( Ecza, drog) kısmı: Otu; Çiçeklenme başlangıcı olan mayıs ayından eylül ayına kadar toplanmış taze veya kurutulmuş toprak üstü kısımları  kullanılır. Çiçekleri; Kurutulmuş sapsız çiçekli kısımlarıdır.

Bileşiminde: 1,8-cineol, caryopylen, proazulene, lachillicin, sesquiterpenalkol, flavonoid, fenol karboksilik asitler ihtiva eder.

Civanperçeminin Faydaları

Etkisi: Safra salgısını artırır, mikrop öldürücüdür, büzücü ve doku sıkılaştırıcı etkisi vardır, kramp gidericidir.

Kullanıldığı  yerler: Dahilen; İştahsızlık ve mide-bağırsaklardaki hafif kramp şeklinde görülen hazımsızlık şikayetlerinde kullanılır. Haricen; Kadınların adet dönemlerinde kasıklarda ağrı ve kramp şeklinde görülen şikayetlerde oturma banyosu olarak uygulanır.

Kullanılmaması  gereken haller: Civanperçemi ve benzer çiçekli bitkilere hassas kişilerde kullanılmamalıdır.

İstenmeyen ( Yan) etkileri: Yok.

İlaçlarla uyumsuzluğu: Yok.

Kullanım miktarı: Dahilen; Günlük ortalama 4,5 gr kurutulmuş otu veya 3 gr kurutulmuş  çiçeği veya 3 çay kaşığı taze bitki sıkma ( Pres) suyu.

Haricen oturma banyosunda; 20 litre suya 100 gr kurutulmuş otu.

Civanperçemi Nasıl Kullanılır?

Civanperçemi çayı şöyle hazırlanır: 1-2 çay kaşığı kıyılmış kuru otu fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Yemek aralarında çayı taze hazırlanarak içilebilir.

Oturma banyosu: 100 gr kıyılmış kuru otu veya 50 gr çiçeği üzerine 1-2 litre kaynar su ilave edilir, ağzı kapalı olarak 20 dakika bekletilir, süzülerek 18-19 litre banyo suyuna ilave edilir, 10-20 dakika oturma banyosu yapılır.

Kaynak:

Dr. Ahmet Toptaş,

Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Pratik Uygulamalar Gonca Yayınevi, İstanbul 2009,ISBN: 978-9944-790-31-4,(0212)5285076-5286005

 

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

“Civan Perçemi Faydaları Nelerdir?” üzerine 2 yorum

  1. adet dönemlerimde sancıyı hafifletmek için günde 2-3 kere Nutraxin Civam perçemi çayı içiyorum çok memnun kaldım öneririm

  2. adet döneminde kullanılıyo mu aslan pençesi ve c.perçemi çocuğu olmayanlara ii gelir mi:):)

Yorum yapın

css.php