İştah Açıcı Bitkiler

İştah açıcı besinler ve iştah açıcı bitkiler. Suyoncası yaprağı (Menyanthis folium): 1 kahve kaşığı kıyılmış suyoncası yaprağının üzerine bir bardak kaynar su döküldükten sonra 10 dakika boyunca demlenir ve süzülerek yemeklerden 30 dakika önce içilir.

Centiyane kökü (Gentianae radix): 1 kahve kaşığı kıyılmış kuru centiyane kökünün üzerine bir bardak kaynar su döküldükten sonra 5 dakika kadar demlenir ve süzülerek yemeklerden 30 dakika önce önce içilir.

Centiyane kökü sindirim için gerekli mide salgılarını artırarak iştahsızlığa neden olan sindirim yetersizliğinin ve şişkinliğin sebeplerini ortadan kaldırır.

Mide ve onikiparmak ülseri olanlar, hamile ve emzirenler kullanmamalıdır.

Taze centiyane kökü ise zararlı olduğundan dolayı yenilmemelidir.

Eğir rizomu (Calami rhizoma) : 1 çay kaşığı ince kıyılmış kök 1 bardak kaynar suyla haşlandıktan sonra 15 dakika boyunca demlenir ve süzülerek tatlandırılmadan ılıkken küçük yudumlarla içilir.

Tedavi amaçlı Kuzey Amerika eğiri kullanılmalıdır. Kanserojen etkisi bulunan Hint eğirinin kullanımından kaçınılmalıdır.

Zencefil rizomu (Zingiberis rhizoma) : 1 kahve kaşığı toz zencefil rizomunun üzerine bir bardak kaynar su döküldükten sonra 5-10 dakika süresince üstü kapalı olacak şekilde demlenir ve süzülerek yemeklerden önce birer bardak içilir.

Turunç kabuğu : 1 kahve kaşığı kıyılmış turunç kabuğunun üzerine bir bardak kaynar su dökülür, üstü kapalı olarak 10 dakika boyunca demlenip süzülür. Yemeklerden önce bir bardakiçilir.

Pelinotu (Artemisia absinthium): İştah açıcı, mide ve safra yolları hareketlerini düzenleyici etkisiyle bilinir. 1-2 çay kaşığı ince kıyılmış pelinotu 1 bardak kaynar suyla haşlanır 10 dakika demlenir ve süzülerek içilir. Sabah ve öğlenleyin yemeklerden önce soğutulmadan yavaş yavaş içilir. 1 aydan fazla kullanılmamalıdır. Mide ve bağırsak ülseri olanlar ve de hamileler kullanmamalıdır.

Portakal kabuğu: 1 kahve kaşığı portakal kabuğunun üzerine bir bardak kaynar su dökülür, üstü kapalı olarak 10 dakika süresince demlenip süzülür. Yemeklerden önce birer bardak içilir.

İştahsızlık için kullanılan bu drogların 3-4 haftalık kullanımdan sonra iştah verici etkisi azalır. Bu yüzden değiştirerek kullanmak gerekir.

Yemeklerden 30 dakika önce ve ağızda bir iki dakika bekleterek içilmesi tavsiye edilir. Belirtilen dozlara uyulması gerekir, yüksek oranda kullanılması iştah açmak yerine iştahsızlığa neden olabilir.

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

“İştah Açıcı Bitkiler” üzerine 6 yorum

  1. bende kilo alamıyorum lütfen yardımcı olun iştahım açılıp kapanıyor

  2. bende kilo alamıyorum iştahım yok iştahım olsa çok çabuk alırım şu 4 senedir geri geri gidiyorum halsizlik oluyo bünyemden yiyorum baş dönmesi titreme ve baş agrısı bide depresyon giriyo işin içineçık çıka bilirsen….umutsuz bir bekleyişle toparlanmayı bekliyorum…teşekkürler

  3. İştah Açıcı Bitkiler arasında en sağlıklısı ve en doğalı Papatya Yaprağı Suyudur.Bu özelliği eski çağlardan beri bilinmekteydi modern tıbbın bitkilerin
    faydalarını şeyfetmesi ve araştırası ile bu özelliği bir kaç daha perçinlendi.

  4. slm abi ben gaziantep ten arif benim sorunnum zayıflama gün günden köteye gidiyorum sanki bir buz gibiyim eriyorum kilo almama yardımcı olurmusun senin
    le bir zat tlf la görüşme şansım yokmu benim no 05357884918 abi yardımcı olursan sevinirim

  5. BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ

    ÇOCUKLARDA İŞTAHSIZLIK

    İştahsız Çocuk – İştahsız Çocuğa Ne Yapmalı
    ?

    Alman kanunlarına göre düzenlenen modern bitkisel ilaçlar çocuklarda farklı uygulanır. Çocuklar yetişkinlerin küçük hali değildir, gelişme halinde olan bir varlıktır. Bu nedenle çocuklarda kullanılacak bitkiler, gelişimi engellemeyecek ve zararlı olmayacak şekilde özenle seçilmiştir, bu arada tadı ve kokusu da dikkate alınmıştır.

    Çocuklar için iştahsızlıkta kullanılabilecek modern bitkisel ilaçlar evde kolaylıkla hazırlanabilir. Bu ilaçlar acı madde etkisine dayanır. Çocukların katlanabileceği acılık değerleri portakal ve turunç kabuğu ile sağlanabilir.

    Portakal ve turunç kabukları içindeki beyaz kısım ayrılacak şekilde soyulur. Renkli kısımlar kurutulur.

    İnce kıyılmış 1 çay kaşığı kurutulmuş portakal veya turunç kabuğu fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir,süzülür. Bu şekilde hazırlanan çay yemeklerden önce bir fincan içilir.
    Farklı bir uygulama da yarım çay kaşığı kurutulmuş portakal veya turunç kabuğu ve yarım çay kaşığı nane ile yapılabilir.

    Kaynak: Dr. Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen
    BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Gonca Yayınevi, İstanbul 2009,
    ISBN: 978-9944-790-31-4, (0212)5285076-5286005.

Yorum yapın

css.php