C Vitamini Enjeksiyonu. C Vitamini Kanser. Normalde C vitamini hücre ve dokuları serbest radikallerin zararlarından koruyan bir antioksidandır. Ancak C vitamini yüksek dozda verildiğinde prooksidan olur ve hidrojen peroksit gibi hücreleri tahrip eden radikaller üretir.
C Vitamini ve Kanser
• Amerika’daki Ulusal Sağlık Enstitüsünce yapılan ve sonuçları Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi dergisinde yayınlanan araştırmaya göre C vitamini enjeksiyonu farelerdeki tümörlerin %41 ile %53 oranında küçülmesini sağlamıştır. Bilimadamlarına göre C vitaminikanser hücreleri içinde zincirleme bir yıkıcı reaksiyona sebep olmakta ve kanserin ilerleyişini önlemektedir.
• Çalışmalarda verilen C vitamini miktarı kilogram başına 4 gram kadardır. Araştırmacılara göre dolaşım sistemine enjeksiyon yoluyla C vitamini uygulaması, ağız yoluyla alınandan daha fazla vitaminin tümörlere gönderilebilmesini sağlamaktadır. Enjeksiyonla verildiğinde C vitamini kanser hücrelerini öldüren bir oksidasyon maddesi olan hidrojen peroksidin oluşmasına yol açmaktadır.
• C vitamininin kanser tedavisinde kullanılması fikri 1970’li yıllarda Linus Pauling tarafından ortaya atılmıştır. Pauling terminal safhadaki yüzlerce kanserli hastaya damardan ve ağızdan C vitamini vermiş ve bu hastaların yaşam sürelerini C vitamini almayan hastalarla karşılaştırmıştır. Bu çalışmaya göre C vitamini alan hastalar almayanlara göre 150 ile 300 gün daha fazla yaşamıştır.
• Daha sonra Mayo Klinik tarafından yapılan 2 araştırmada ise C vitamininin kanser tedavisinde herhangi bir etkiye sahip olmadığı sonucu çıkmıştır. Ancak Mayo Klinik tarafından yapılan bu çalışmalarda, C vitamini hastalara parenteral (damardan) yolla verilmemiştir.
• C vitamini tümörlü hücredeki kimyasal yapıyla reaksiyona geçerek tümörlü hücreyi öldürecek kadar hidrojen peroksit açığa çıkmasını sağlıyor. Ayrıca C vitamini sağlıklı hücrenin kimyasal yapısıyla reaksiyona girmediği için, sağlıklı hücrelere zarar vermiyor.
• 1981’de yapılan bir çalışmada, enjeksiyonla verilen 1 gram C vitaminin bir saat sonra kandaki beyaz kan hücrelerini belirgin ölçüde yükselttiği saptanmıştır.
• C vitamininin kanser hücrelerine karşı etkili olabilmesi için tahrip kan seviyesinin 1000 µmol/L’nin üzerinde olması gerekir. Beslenme veya vitamin takviyesiyle kanser hücrelerinin ölmesini sağlayacak kan düzeylerine erişmek ise mümkün olmamaktadır.
• Journal of Korean Medical Science adlı Dergisinin 2007 Şubat sayısında yayınlanan araştırmaya göre enjeksiyonla verilen yüksek doz C vitamini son dönem kanser hastalarının yaşam kalitesini belirgin bir şekilde artırmıştır.
• Damar içi C vitamini, kemoterapi ya da radyoterapiyi kabul etmeyen 3 ağır kanserli hastada, kanseri geriletmiştir. Hastalardan biri 4 yıl, diğeri 9 yıl sonuncusu ise 10 yıl remisyonda kalmıştır. (Daha geniş bilgi için; Damardan Verilen C Vitamini )
• Yaşları 49-66 arasında değişen hastalarda yaklaşık on yıl önce, böbrek tümörü, mesane kanseri ve B-hücreli lenfom tespit edilmiş ve birkaç ay süren vitamin tedavisinden sonra tümörlerin iyice küçüldüğü görülmüştür. Araştırmacılar “Canadian Medical Association Journal” adlı dergide, bulgunun yeni araştırmalarda kontrol edilmesini istemişlerdir.
• Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü’nden Mark Levine, C vitamini damardan verildiğinde kandaki vitamin düzeyinin 25 katına çıktığını belirtmiştir. Bu yoğunlukla laboratuvarda yapılan deneylerde bazı kanser hücresi tipleri zarar görürken, sağlıklı hücrelere ise bir şey olmadığı görülmüş. Bilim adamları, hastalardaki tümörlerin küçülüşünü, C vitaminin, kanser dokusundaki toksik hidrojen peroksit üretimini arttırmasına bağlı olabileceğini belirtmişlerdir.
• İngiliz Kanser Araştırma Vakfı ise C vitamininin tedavi amaçlı kullanımı için daha fazla araştırmaya gerek olduğunu ve yüksek doz C vitamininin radyoterapi ve kemoterapi gibi kanser tedavilerinin etkisini azaltabileceği şeklinde görüş açıklamıştır.
• Amerika’daki Johns Hopkins Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, C vitamini ve diğer antioksidanlar ‘HIF-1’ adlı proteini nötralize ederek, bazı kanserli tümörlerin gelişimini engellemektedir. Karaciğer kanseri gibi hızlı gelişen kanserlerin, çevrelerindeki tüm oksijeni yakarak büyük enerji tükettikleri için yaşamlarını sürdürebilmeleri HIF-1 proteine bağlı bulunuyor. C vitamini gibi antioksidanlar HIF-1’i nötralize ederek kanserli tümörün gelişimini engelliyor. Profesör Dr Chi Dang, antioksidanların harekete geçirdiği bu mekanizma sayesinde, bunların tedavi edici etkilerinin azami düzeye ulaştırılabileceğini belirtmiştir.
• New Zealand Herald gazetesinde çıkan haberde, Otago Üniversitesi araştırmacıları kanserli hücrelere sahip insanların tümör gelişimini sınırlandırmak için daha fazla C vitamini almaları gerektiğini belirtmişlerdir. Araştırmacılar, C vitaminin kanseri önleme ve tedavi aşamalarında basit fakat etkili bir uygulama olduğunu açıklamışlardır.
• Newcastle’dan Archie Kalokerinos ve Queensland’dan John West adlı Avustralyalı doktorlar, uygun dozda verilen C vitamini enjeksiyonunun her türlü virüsü nötralize edebileceğini belirtmişlerdir. Dr. Kalokerinos, The Canberra Times gazetesinde yer alan açıklamasında sarılık ve grip gibi virüsle ilgili bütün enfeksiyonlarda hastalarını tedavi ettiğini ancak tedaviye, telafisi mümkün olmayan hasarlar ortaya çıkmadan ve AİDS hastalığının ölümcül safhasındaki gibi hastanın bağışıklık sistemi çökmeden başlanması gerektiğini ifade etmiştir.
• Yapılan araştırmalara göre C vitamini, yetişkinlerin hücrelerinin embriyonik kök hücrelerin özelliklerine sahip olacak şekilde yeniden programlanmasını sağlamaktadır. C vitamininin hücredeki hasarlı molekülleri nötrleştirdiği, genetik değişimi hızlandırdığı ve bu keşifle, embriyon kök hücreleri yerine herhangi bir insan dokusundan elde edilen kök hücreler kullanılabileceği belirtilmiştir.
Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.
Tuncay Bey bu soruların cevabını ben de merak ediyorum. Cevaplayan da çıkmamış, napıcaz?
MERHABA C VİTAMİNİ DAMAR YOLUYLA KG BAŞINA 4 GRAM 90KG OLAN Bİ HASTAYA 360GR C VİTAMİN VERMEK Mİ GEREKİYOR HERGÜN MÜ HANGİ SERUMUN İÇİNE KARIŞTIRMAK GEREK BU UYGULAYAN BİR KLINIK VARMI YAPTIRMAK İÇİN TEŞEKKÜRLER DÖNÜŞ YAPARSANIZ SEVİNİRİM