Adet Düzensizliğine Bitkisel Çözüm Önerileri

Kadın Hastalıkları Adet düzensizliği ve Adet Düzensizliğine Bitkisel Çözüm. Adet süresi 6 gün ve daha uzun sürüyorsa ve kanama fazla ise veya adet dönemi dışında kanama görülüyorsa adet düzensizliği var denir.

Bu durum vücut özelliklerine bağlı olarak ortaya çıkabileceği gibi, önemli bir hastalığın belirtisi de olabilir. Vakit kaybetmeden hekim tarafından hastalığın nedenleri incelenmelidir.

Adet Düzensizliği Tedavisi : Adet süresinin uzaması ve kanamanın fazla olması halinde çobançantası otu ( Bursae pastoris herba), adet dışındaki kanamalarda hayıt meyvesi ( Agni casti fructus) kullanılır.

Şikayetlerde üzüntü ve sıkıntının etkili olduğu düşünülüyorsa sakinleştirici bitkilerin desteği sağlanabilir.

Tedaviye destek olmak amacıyla 8 ay çörekotu kullanılması önerilebilir. Çörekotu hormon dengelerinin kurulmasında yardımcı olur. Günde toplam 15 gr çörekotu kullanılır, bu miktarın yarısı öğleden önce, yarısı öğle-akşam arası aç karnına yenebilir. Çörekotu yenmeden hemen önce öğütülür veya iyice dövülür, az su ile yenir. Öğütülmüş olarak satılan çörekotu kesinlikle yenmemelidir, çok zararlıdır.

Çobançantası otu: Kıyılmış 1 yemek kaşığı otu fincana konur,üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 15 dakika demlenir, süzülür. Çayı taze hazırlanarak günde 3-4 defa içilebilir.

Hayıt meyvesi: Kontrollü bir tedavi için sadece hazır ilaç tarifine göre kullanılmalıdır.

Kaynak: Dr. Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Gonca Yayınevi, İstanbul

 

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

Yorum yapın

css.php