Gastrit Tedavisi

Gastrit tedavisi ve gastrit bitkisel tedavi. Meyan Kökü ( Glycyrrhiza glabra): Meyan köküyle ilgili yapılmış araştırmalar bu bitkide bulunan glisirutenik asid ve karbenoksolen sodyum maddelerinin gastrit ve ülsere karşı olumlu etkilerinin olabileceğini göstermiştir. E komisyonuna göre de meyan kökü flavon türevleri, glisirizik asit gibi etken maddeleri sayesinde gastrit ve ülserde faydalı olmaktadır. Meyandaki Carbendoxolane‘nin gastrit ve ülserde mukozayı koruyucu özelligi vardır.

Meyan kökünün tedavi amaçlı kullanımı doktor gözetiminde olmalıdır. Yanlış biçimde kullanımı yan etkilere neden olur.

Meyan kökünün kullanımı potasyum kaybına neden olacağı için potasyumdan açısından zengin  besinler tüketilmesi gerekir. (muz, kayısı gibi)

Yüksek oranda ve 6 haftadan fazla kullanımı toksik etkilere neden olabilir.

Vücutta sıvı birikmesine yol açabilir.

Tansiyon ve idrar söktürücü ilaçlarla beraber kullanımından kaçınılmalıdır.

Karaciğer, böbrek ve beyin-damar rahatsızlıkları olanlar kullanmamalıdır.

Zeytinyağı: İspanyada yapılan bir araştırmaya göre sızma zeytinyağı gastrit ve mide ülserine yol açan Helicobacter Pylori bakterisine karşı mideyi koruyucu etkilere sahiptir. Yapılan çalışmada zeytinyağındaki maddelerin bu bakterinin üremesini önleyici etkisi tespit edilmiştir.

Keten Tohumu: Keten tohumlarında bulunan müsilajın yumuşatıcı özelliğinden dolayı mide ülseri ve gastrit gibi sindirim sistemi tahrişlerinde kullanımı olumlu katkı sağlayabilir.

Kudret Narı:  Bu besin gastrit, ülser ve kolit gibi sorunlar için kullanımıyla bilinir. Araştırma bulgularına göre kudret narı içeriğindeki charantine adlı madde gastrit, mide ülseri ve reflü gibi rahatsızlıklarda etkili olmaktadır.

Papatya Çayı: Mide rahatszılıklarında yararlıdır. Mide mukozası iltihabı ve mide ülserinin tedavisinde yardımcıdır.

Sindirim sistemi için birçok faydası olan papatyanın hafif gastrit semptomlarını gidermede olumlu etkileri vardır.

---------

Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Share on:

“Gastrit Tedavisi” üzerine 2 yorum

  1. Bende çok çektim. Fayda gördüğüm şeyleri aktarayım. Sabah akşam aç karına kudret narı. El yapımı olursa uygun olur. Günde 3-4 papatya çayı. Kendiniz tabiattan kirletilmemiş bir bölgeden toplayın ve gölgede kurutun. Hazırlar çok faydalı değil. Veya güvendiğiniz bir aktardan alın. Akşamları soyulmuş elma yiyin. Sarı kantaron yağı ve meyan kökü çayı diğer süper iyi gelenler. Tabiat bir mucize. Yapmamanız ve yememeniz gerekenleri biliyorsunuzdur sanırım. Acil şifalar dilerim.

  2. benım yaklasık 3 yıldır suren sıkıntım su endeskopı yaptılar mıgdem ıntıhap kapmıs ve ılaclar aldım ama ılac almadıgım zamanlarda aynı sıkayet devam edıyor
    ne yersen yıyeyım sankı hemen dısıma cıkacak mıgdemden yanma var genzıme gelıyor
    lansedın ve renni verdıler ılac olarak. yardımcı olursanız tşk.

Yorum yapın

css.php